Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Motor České Budějovice – HC Plzeň 1929

6:4

konec (2:4, 3:0, 1:0)

13.01.2018, 12:30 • 14. kolo • Adam Pavlíček

Motor především díky skvěle odehrané druhé třetině bere z dnešního utkání cenné tři body do tabulky! Své vítězství zpečetil ještě jednou brankou ve třetí třetině. Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (14:35:27)

Konec zápasu.

59:52

Plzeň si sice v posledních okamžicích vytvořila solidní tlak, jenže i díky obětavosti domácích hráčů se dostal na Dvořáka v posledních okamžicích zápasu jen jediný pokus. Pravděpodobně se již nic nestane!

58:54

Filip Pilc opět mizí na střídačku svého týmu. Hosté to zkusí v šesti hráčích proti pěti.

58:26

V útočném pásmu Motoru dobře napadal Aleš Řezáč, který pozdržel rozehrávku Plzně a ušetřil cenné vteřiny, které zbývají do konce zápasu.

58:09

Střídačka Plzně si bere oddychový čas!

57:50

Na ledové ploše toho v posledních okamžicích moc k vidění nebylo. Domácí se spíše brání a Plzeň se zkouší prodrat za vstřeleným gólem. Mezitím Lukáš Pilc prchá na střídačku svého týmu!

55:31

Ondřej Vaculík přejel útočnou modrou čáru a vydal se až do zakončení. Zkoušel to k bližší tyči. Na tomtéž místě byl ale také připravený Pilc, jenž kotouč podržel.

53:34

Od jednoho z obránců mířila prudká přihrávka, který by skončila na zakázaném uvolnění, jenže po ní skočil Jakub Čížek a puku se ještě dotkl.

51:36

České Budějovice právě vstřelily branku!
Plzeň bude muset přidat, pokud chce z tohoto utkání nějaký bodový zisk! ALEŠ ŘEZÁČ vypálil z otočky. Jeho pokus se ještě otřel o některého z bránících hráčů a následně zapadl až za Pilcova záda! Asistence: Šimon Kubíček, Jakub Čížek.

51:00

Nyní musel být pozorný i Dvořák. Mezírku mezi rukou a tělem si ale pohlídal a puk uschoval.

50:18

Jiří Egert zvolil místo přihrávky na modrou čáru střelu, což se neukázalo jako lepší varianta. Plzeňští se totiž dostali ke kotouči a následně ho vyhazují přes všechny čáry až ke Dvořákovi.

48:38

Vojtěch Pánek je zpět na ledové ploše. Zhruba tříminutová přesilová hra domácích hokejistů tedy může začít.

48:05

Patrik Škola to zkusil od modré čáry. Trefil clonícího obránce, od kterého se puk dostává ale opět na hole českobudějovických hráčů. Ti tak mohou pokračovat v útoku.

47:46

Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Mužík – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).

47:38

Radek Mužík z levého kruhu pálil z nápřahu. Ráně dal sice razanci, ale ne potřebnou přesnost. Dvořák vyrazil puk bez větších problémů.

46:38

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pánek – 2 min., podražení).

45:29

V obranné třetině Motoru se srazili hned dva hostující útočníci. Ani jeden z nich se delší dobu nezvedal, nakonec jsou ale oba v pořádku a po svých odjíždějí na střídačku.

44:31

Jiří Egert chtěl střílet, ale puk mu z hole utekl na brankoviště Pilce. Přesto z toho ale byla zajímavá situace! Po dorážce se totiž natahoval jeden z českobudějovických hráčů. Bohužel pro něj a jeho tým bez úspěchu.

42:44

Ondřej Vaculík držel kotouč před Pilcem docela dlouhou dobu, nakonec proti dvěma obráncům Plzeňských ale neuspěl. Na druhou stranu tak mohou jít hosté.

41:31

Jeden z hráčů Plzně vyhodil puk jen na vlastní střídačku. Všichni na střídačce přítomní se ale stihli včas vyhnout. Přesto svému spoluhráči asi nepoděkují.

40:35

Jakub Novák chtěl sestřelit ve středním pásmu Aleše Řezáče. Ten se ale včas zpevnil a nakonec to byl Novák, kdo se ocitl na ledové ploše.

40:01

Začala třetí třetina.
S druhou třetinou mohou být českobudějovičtí hráči více než spokojení! Podařilo se jim vstřelit tři přesné zásahy, čímž otočili skóre z 2:4 na nýnějších 5:4! Jestli vedení dokáží udržet, to se dozvíme v posledních dvaceti minutách.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:15

Dvořák musel vyjet z branky, aby odpálil kotouč před dojíždějícím hráčem Plzně. To se mu podařilo, poslal ho o mantinel do útočného pásma, kde ho zachytil Vaculík. Byl ale přistižen v ofsajdovém postavení.

38:54

Jiří Egert pálil i nyní, teď mu ale střela nesedla. Puk nakonec skončil mimo Pilcovu branku.

37:52

České Budějovice právě vstřelily branku!
Skvělá třetina ze strany českobudějovických hráčů je zpečetěna! Samostatný nájezd jel JIŘÍ EGERT, který forhendovou střelou překonává Pilce, i když si na kotouč plzeňský brankář zřejmě sáhl!

37:52

Po faulu na domácího útočníka uvidíme samostatný nájezd!

37:13

Řezáčova přihrávka na Hrubce nebyla z těch nejpřesnějších. K puku se tak zadarmo dostali hokejisté Plzně, který se osvobozují a v téhle přesilové hře Motoru se toho již pravděpodobně moc nestane.

36:34

A obránce Šimon Kubíček pálí i nyní! Jeho střela ani teď nebyla vůbec špatná, ale proti byl opět Pilc, který tentokrát zasahuje vyrážečkou.

35:37

Šimon Kubíček nebyl vůbec daleko od druhého vstřeleného gólu, ale Pilc byl proti! Proti střele z nápřahu předvedl plzeňský brankář výstavní zákrok lapačkou!

35:26

Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Šilhán – 2 min., krosček).

34:44

Nepřesná rozehrávka domácích hráčů vrací puk zpět do plzeňského držení. Uvidíme, zda se Plzeňští probojují až do nějaké zajímavější šance.

33:59

Jakub Procházka vymyslel hezkou přihrávku mezi kruhy na Josefa Hasmana! Hasman ale této příležitosti nevyužil. Branku vůbec netrefil.

32:50

Martin Tisoň si udělal z obránce Plzně, který se vracel, kuželku, ale jeho následné zakončení končí jen nad horní tyčí Pilcovy branky!

31:39

Střela Radka Mužíka nebyla nijak nebezpečná nebo branku ohrožující. Mužík poslal svůj pokus mimo pravou Dvořáku tyč.

29:51

České Budějovice právě vstřelily branku!
Domácí stahují dvougólové manko! Vojtěch Krcho vybídl ke skórování JIŘÍHO EGERTA a ten tuto nabídku přijal! Asistence: Vojtěch Krcho.

29:42

Patrik Škola vyslal méně nápadnou střelou, ale Pilc s ní měl problémy! Kotouč vyrazil jen před sebe, o čemž dlouhou dobu nevěděl. Poté pro něj ale skočil a dorážku Patrika Školy znemožnil.

28:57

České Budějovice právě vstřelily branku!
I domácí hokejisté proměňují přesilovou hru a zápas opět bude o něco zajímavější! Od modré čáry zacílil na úplně přesně do horního rohu ŠIMON KUBÍČEK, jenž si připisuje čistý průstřel! Asistence: Vojtěch Krcho.

28:32

Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Přikryl – 2 min., podražení).

27:11

Po střele Jakuba Čížka se puk od betonu Pilce odrážel směrem k Matouši Hrubcovi. Hrubec se ale k dorážce nakonec nedostal.

26:04

S pokusem Alberta Šillera od modré čáry neměl Dvořák problém! Celou dobu na něj viděl a mohl ho tak v pohodě uschovat v lapačce.

25:12

Jakub Čížek sebral puk hned po vhazování ve středním pásmu a přejel modrou čáru. Z větší dálky ale trefuje jen clonícího obránce.

24:28

Šimon Kubíček to nemyslel špatně! Střílené přihrávce na Hrubce dal až příliš velkou razanci. Druhý jmenovaný neměl moc šancí, jak nasměrovat puk do branky.

23:53

Puk se ocitl mimo hrací plochu po odrazu od jednoho z domácích hokejistů. Uvidíme vhazování po levé ruce Dvořáka.

22:43

Na druhé straně zahrozil Aleš Řezáč, který jel k brance Plzně z levé strany z pohledu brankáře. Střelu zkoušel nacpat pod víko, ale neúspěšně. Přestřelil.

22:12

Šimon Kubíček se dostal k puku v rohu kluziště v obranném pásmu Motoru. Následně českobudějovický tým poprvé osvobozuje.

21:46

Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Šeba – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., hrubost).

21:46

Richard Šeba dostával puk do dobré pozice, ale díky agilnosti domácích obránců nebyl ke střeleckému pokusu puštěn. Před brankou Dvořáka poté nastala menší potyčka, ze které vzejdou tresty.

20:50

Přesilovková kombinace Plzně skončila dorážkou po střele od modré čáry. Dvořák se ale dobře natáhl a lapil kotouč.

20:19

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (A. Čížek – 2 min., podražení).

20:01

Začala druhá třetina.
V první třetině nouze o góly jednoznačně nebyla! Oba týmy se dostaly do vedení, po prvních dvaceti minutách hry ale může být šťastnější Plzeň, která vede o dva přesné zásahy. Zda bude utkání v nastoleném trendu pokračovat, sledujme ve druhé třetině!

20:00

První třetina skončila.

19:22

Od modré mohl z první pálit Ondřej Staněk, jenže se střelou počkal a poté trefil jen prvního bránícího hráče. Na druhou stranu jde o chvíli později domácí tým.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:17

Celkem výhodného odrazu kotouče využil Patrik Škola, který si pro něj z útočné modré sjel a vystřelil. Pilc zasahovat nemusí, tento pokus jde také mimo.

17:20

Z velké vzdálenosti to zkusil Jan Vávra. Jeho pokus ale mezi tři tyče nešel, prolétl jen kolem Pilcovy levé tyče.

16:02

Plzeň právě vstřelila branku!
Plzeň jde poprvé v utkání do dvoubrankového trháku! Puk před branku Dvořáka poslal Martin Lang a FILIPU PŘIKRYLOVI do něj stačilo jen plácnout. Dvořákovi propadl kotouč mezi betony. Asistence: Martin Lang, Kamil Hajšman.

15:51

O několik dorážek se na brankovišti postaral Matyáš Grossmann, za což si od soupeřových obránců vysloužil i pár ran.

15:43

Z následného vhazování se dostal puk na modrou čáru, kde se ho ujal Šimon Kubíček. Prověřil Pilce velmi dobrou střelou a ačkoliv si plzeňský brankář nebyl jistý, kotouč dokázal zachytit včas.

15:37

Hubata se bez problémů dokázal vrátit a rozhodčí píská zakázané uvolnění ku prospěchu domácích hráčů.

14:50

Jakub Čížek opět dostal nabito na pravé křídlo z pohledu Lukáše Pilce. Jakub Čížek to zkoušel do horních míst branky, ale horní tyč přestřelil.

12:59

Plzeň právě vstřelila branku!
Vypadá to, že o góly v tomto utkání nouze rozhodně nebude. Radek Mužík jel s kotoučem směrem na Dvořáka, když v tom si všiml dobře najíždějícího MARTINA LANGA na vzdálenější tyči. Poslal mu přihrávku a pro Langa nebylo obtížné uklidit puk do odkrytých míst branky. Asistence: Radek Mužík, Filip Přikryl.

12:21

Plzeň právě vstřelila branku!
Máme opět srovnáno! Plzeň proměňuje přesilovou hru velmi rychle. JANU MATYÁŠKOVI se podařilo dostat kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Kamil Hajšman, Matěj Kolda.

11:56

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (A. Čížek – 2 min., faul kolenem).

11:02

Aleš Řezáč zavezl puk do útočného pásma a následně ho přenechal najíždějícímu Jakubu Čížkovi. Čížek zvolil střelu z většího úhlu, která nebyl vůbec špatná! Místo na bližší tyči si ale Pilc svou vyrážečkou pohlídal.

10:13

Jan Vávra zablokoval pokus jednoho z plzeňských hráčů. Kotouč se otřel o ochrannou síť, tudíž uvidíme vhazování před domácím brankářem.

08:45

České Budějovice právě vstřelily branku!
Českobudějovičtí otáčejí stav utkání ve svůj prospěch! Vojtěch Krcho dorážel puk z těsné blízkosti branky, s tím si ale Pilc ještě poradil. ŠIMON MASOPUST poté předvedl důraz před brankou a kotouč za brankovou čáru dokázal procpat. Asistence: Vojtěch Krcho.

08:15

Jakub Čížek to zkusil z křídla. Ani jeho pokus nebyl čistý, ještě se otřel o někoho před brankou a nakonec také skončil mimo branku.

07:23

Jedna z plzeňských střel nyní šla velmi výrazně mimo Dvořákovu branku, protože do ní sáhl Michal Silný. Uvidíme vhazování po Dvořákově levici.

06:50

Melichar udržel pro domácí útočné pásmo. Motor tak může pobýt v útoku a zkusit ohrozit plzeňskou klec.

05:27

České Budějovice právě vstřelily branku!
Domácí rychle odpovídají a srovnávají stav! Puk z obranného pásma Motoru vyvezl JIŘÍ EGERT až do pásma útočného. Před brankou Pilce poslal přihrávku na Vojtěcha Krcha, který mu ještě puk vrátil a Egert se z těsné blízkosti nezmýlil! Asistence: Vojtěch Krcho.

04:11

Plzeň právě vstřelila branku!
Plzeňští se dostali poprvé do útočného pásma a hned je z toho úvodní branka v zápasu! Od modré čáry dobře vystřelil Adam Šilhán. Do jeho pokusu před brankou sáhl ještě RADEK MUŽÍK, který ztečoval puk do horních pater branky! Asistence: Adam Šilhán, Nicholas Kaňák,

03:15

Jakub Čížek vybruslil z rohu kluziště až doprostřed kruhu, odkud zkoušel ohrozit Pilce střelou z forhendu. Naštěstí pro Plzeň zamířil jen do prvního blokujícího hráče. Mezitím se Šilhán vrací na ledovou plochu.

02:24

Šafář byl úplně volný na modré čáře, ale přihrávku nedostal. Namísto toho jsme viděli dobrou dorážku Vojtěcha Krcha před brankou, jenže puk jen prosvištěl nad horní tyčí.

01:34

Aleš Řezáč našel na vzdálenější tyči volného Jakuba Čížka, kterému ale puk přeskočil hokejku. Čížek tak z dobré pozice střílet nemohl.

01:12

Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Šilhán – 2 min., podražení).

00:09

Puk na úvodním vhazování vyhráli domácí hokejisté, ale Adam Čížek nepřesně rozehrál, a proto se puk stěhuje na hokejky plzeňských hokejistů.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Motor České Budějovice: Dvořák (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Hrubec, Vaculík, Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann

HC Plzeň 1929: Pilc (Altrichter) – Kaňák, Novák, Kovařík, Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Kolda, Matiášek, Princl, Rohla, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

Rozhodčí: Poskočil – Jílek, Šperl.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

HC Motor České Budějovice – HC Plzeň 1929

6:4

konec (2:4, 3:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Egert (Krcho), 9. Masopust (Krcho), 29. Kubíček (Krcho), 30. Egert (Krcho), 38. Egert (TS), 52. Řezáč (Kubíček, J. Čížek) – 5. Mužík (Šilhán, Kaňák.), 13. Matyášek (Hajšman, Kolda), 13. Lang (Mužík, Přikryl), 17. Přikryl (Lang, Hajšman)

HC Motor České Budějovice: Dvořák (Baloun) – Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Hrubec, Vaculík, J. Čížek, Melichar, Masopust, Grossmann

HC Plzeň 1929: Pilc (Altrichter) – Kaňák, Novák, Kovařík, Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Kolda, Matiášek, Princl, Rohla, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

Rozhodčí: Poskočil – Jílek, Šperl

Průběh zápasu
1. třetina
01:12 PLM 2 Šilhán, podražení
04:11 PLM 0:1 Mužík (Šilhán, Kaňák.)
05:27 CEM 1:1 Egert (Krcho)
08:45 CEM 2:1 Masopust (Krcho)
11:56 CEM 2 A. Čížek, faul kolenem
12:21 PLM 2:2 Matyášek (Hajšman, Kolda)
12:59 PLM 2:3 Lang (Mužík, Přikryl)
16:02 PLM 2:4 Přikryl (Lang, Hajšman)
Po 1. třetině
2. třetina
20:19 CEM 2 A. Čížek, podražení
21:46 PLM 2 Šeba, hrubost
CEM 2 Šafář, hrubost
28:32 PLM 2 Přikryl, podražení
28:57 CEM 3:4 Kubíček (Krcho)
29:51 CEM 4:4 Egert (Krcho)
35:26 PLM 2 Šilhán, krosček
37:52 CEM 5:4 Egert (TS)
Po 2. třetině
3. třetina
46:38 CEM 2 Pánek, podražení
47:46 PLM 2+2 Mužík, vysoká hůl
51:36 CEM 6:4 Řezáč (Kubíček, J. Čížek)
Konec