Menu

Další

Zimní olympijské hry - Saně

Dvojice - 1. a 2. jízdy

Vítěz: T. Wendl, T. Arlt (GER)

konec

14.02.2018, 12:20 • Alpensia Sliding Centre • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:22:29)

Konečné pořadí:

1. Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER) 1:31.697
2. Peter Penz, Georg Fischler (AUT) +0.088
3. Toni Eggert, Sascha Benecken (GER) +0.290
4. Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT) +0.587
5. Tristan Walker, Justin Snith (CAN) +0.672
6. Andris Šics, Juris Šics (LAT) +0.745
7. Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA) +0.866
8. Justin Krewson, Andrew Sherk (USA) +0.955
9. Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR) +0.975
10. Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA) +0.990
11. Aleksandr Děnisjev, Vladislav Antonov (OAR) +1.084
12. Wojciech Chmielewski, Jakub Kowalewski (POL) +1.390
13. Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) +1.455
14. Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš (LAT) +1.510
15. Ludwig Rieder, Patrick Rastner (ITA) +1.579
16. Andrej Bogdanov, Andrej Medveděv (OAR) +1.811
17. Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) +1.894
18. Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE) +2.031
19. Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (ROU) +2.575
20. Oleksandr Obolončik, Roman Zacharkiv (UKR) +4.020
Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) chtěli zabojovat o první desítku, jenže druhá jízda se jim tolik nepovedla, a nakonec si oproti prvnímu kolu o jednu příčku pohoršili. Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE) pak spadli z 16. pozice na osmnáctou, Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) naopak klesli z patnáctého na sedmnácté místo.
Ne Toni Eggert, Sascha Benecken (GER), letošní neotřesitelní vládci světového poháru, kteří nakonec skončili až bronzoví, ale jejich krajané Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER) dokázali urvat medaili nejcennější. Především v prvním kole si dobře nakročili, protože vytvořili startovní i traťový rekord a ve druhé jízdě už své vedení nepustili. Druzí se pak umístili Peter Penz, Georg Fischler (AUT). V podstatě se očekával boj mezi těmito třemi dvojicemi, jen se ale předpokládalo, že zlato bude brát trošku někdo jiný.

2. kolo skončilo.

20

Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER) dokázali udržet vedení z prvního kola a berou zlato! I když se možná v některých momentech projevila na německém duu nervozita a mnohdy měli hodně namále, aby zatáčky projeli čistě, vše dotáhli do úspěšného konce. Nejcennější medaile zůstává po úspěchu v Soči znovu v Německu.

19

Peter Penz, Georg Fischler (AUT) dokázali do cíle dojet o 202 tisícin sekundy rychleji než Eggert a Benecken! A budou brát minimálně stříbro. Největší favorité na zlato se na nejvyšším stupínku neobjeví. Rakušané, možná až na jeden moment, kdy museli své saně korigovat, zajeli zase perfektní jízdu.

18

Letošní suveréni světového poháru a obhájci zlata ze Soči Toni Eggert, Sascha Benecken (GER) udělali některé drobné chybičky. Nebyla to ani zdaleka čistá jízda. Ale bronz minimálně získají, to už je teď jasné. Protože se dostali do vedení o 297 tisícin. A z tohoto úspěchu se v cíli náležitě radovali.

17

Tristan Walker, Justin Snith (CAN) na devadesát pět procent medaili nezískají! Své druhé kolo pokazili hlavně chybou snad ve třetí zatáčce. Tam se jejich saně hodně rozvlnili. A svou chybu už neodčinili. Jsou v tuhle chvíli druzí, na vedoucí Rakušany ztratili pouhých 85 tisícin.

16

Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT) udělali pro medaili maximum. Zajeli velmi dobře druhé kolo a dostali se do pozice lídra. Teď už musejí čekat na chybu čtyř posádek, které jsou ještě na startu. Rakušané i tak mohou být se svým působením spokojeni. Vyjádříme-li se číselně, zatím vedou o 158 tisícin.

15

Boj o medaile začíná přituhovat. Teď už jsou na startu opravdu jen ti nejlepší. Ani druhá americká posádka ve složení Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA) však výrazněji neuspěli a nedokázali sesadit vedoucí Lotyše. Dokonce se díky mizernému závěru propadli až na pátou příčku. To je výrazný sešup dolů a zklamání pro Američany. Ztratili celkem 245 tisícin. To je poměrně dost.

14

Justin Krewson, Andrew Sherk (USA) patřili k docela velkým překvapením po 1. kole. Ale tentokráte jejich jízda tak povedená nebyla. Americký pár jako by se nedostal do tempa, v korytu neopisoval ideální dráhu ve středu. I proto se propadli na třetí příčku se ztrátou 0,210 vteřiny.

13

Byl to těsný na souboj na dálku mezi vedoucími Lotyši a jedoucími Italy. Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA) byli po dvě třetiny závodu v zelených číslech, pak ale začali ztrácet, a v cíli manko nedohnali. Zaostali nakonec o 121 tisícin a o jednu příčku dolů se propadli.

12

Andris Šics, Juris Šics (LAT) čekali po prvním kole možná lepší umístění. Ale teď zajeli na to, na co měli, a udrželi si své průběžné postavení. Nakonec korejské duo, které dojelo do cíle před chvilkou, porazili o 0,230 sekundy.

11

Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR) zajeli perfektně i druhé kolo. Nebyla vidět jediná chybička, tuhle dráhu mají zkrátka nastudovanou do posledního milimetru. Chybějí jen větší zkušenosti. V cíli zavládla velká radost i mezi fanoušky. Celkově se dostali do vedení o 109 tisícin sekundy.

10

Aleksandr Děnisjev, Vladislav Antonov (OAR) zajeli velmi dobře své druhé kolo. bez chyb, navíc postupem času i zrychlovali. Na čele tak odsunuli dosud vedoucí Poláky, které porazili v součtu časů o 306 tisícin sekundy. Zřejmě nastane posun dopředu u těch Olympijských atletů z Ruska.

9

Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) neměli dobrý start, a i když chvilku poté narazili o mantinel, dokázali druhou polovinu trati zvládnout velmi, velmi dobře. Ačkoli se zdálo, že jejich ztráta by mohla činit okolo tří desetin, nakonec se dostali do cíle s mankem 0,065 vteřiny. Pohoršili si o jednu příčku. V cíli přece jenom nevládla úplná spokojenost.

8

1:33.087, to je nová hodnota lídrů, kteří už přece jenom svůj náskok dokázali udržet a v průběžném pořadí si nepohoršili. Znovu Wojciech Chmielewski, Jakub Kowalewski (POL) předvedli vyáženou jízdu bez větších chyb. A zaslouženě šli na první místo.

7

Ludwig Rieder, Patrick Rastner (ITA) byli v některých pasážích v zelených číslech, pak ale přišla na řadu velká chyba, trošku zbytečná, a než se Italové dostali zpátky do hry, chvilku to trvalo. I proto se zařadili na druhou příčku se ztrátou 0,069 vteřiny.

6

Byť měla slovenská dvojice druhý nejlepší start, na trati nedrželi úplně ideální stopu v korytě, a tak se nakonec propadli o dvě příčky níže. Ale na oko to byla možná o něco povedenější jízda než v kole prvním. Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) nabrali ztrátu 0,384 vteřiny.

5

Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE) měli mizerný start, v rámci druhého kola vůbec ten nejhorší. A i proto se propadli o dvě příčky níže. Ne že by výrazně chybovali, ale jednoduše nebyli dostatečně rychlí. A zaostali za lídry o 0,521 vteřiny.

4

I přes obrovskou chybu před nájezdem do cíle se Lotyšům ve složení Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš (LAT) podařilo udržet svou první příčku. Jinak to byla klidná jízda bez výraznějších chyb. Vytvořili si náskok 0,301 sekundy na druhou příčku.

3

Rumunské duo Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (ROU) si pohoršilo o jednu příčku. Především v jedné pasáži si z trati udělali doslova driftovací pole. I proto nakonec jejich ztráta na první příčku narostla o 0,764 sekundy.

2

Andrej Bogdanov, Andrej Medveděv (OAR) samozřejmě neměli problém překonat Ukrajince. Udrželi si svůj náskok před nimi, ale své olympijské působení nebudou hodnotit pozitivně. Jejich souhrnný čas činí 1:33,508, soupeře porazili o 2,209 sekundy.

1

Oleksandr Obolončik, Roman Zacharkiv (UKR) se málem vybourali v kole prvním a ani nyní si reputaci moc nevylepšili. Ani tahle jízda nebyla povedená, na kritických místech naráželi do mantinelů. Jejich čas se zastavil na čísle 1:35.717.

2. kolo začalo.
Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) jsou na dvanáctém místě a mohli by zabojovat o první desítku, Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE) a Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) se pak určitě mohou poprat aspoň o první patnáctku.
Tohle bylo opravdu hodně kvalitní kolo, ve kterém trošku překvapivě nevedou obhájci titulu a letošní suveréni ze světového poháru Toni Eggert, Sascha Benecken (GER), ale jejich kolegové Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER), kteří zajeli přímo famózní jízdu v traťovém rekordu. Druzí jsou pak Peter Penz, Georg Fischler (AUT). Ale mezi všemi třemi je nepatrný desetinový rozdíl, takže ve druhém kole je určitě vše otevřené.

Průběžné pořadí po 1. kole:

1. Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER) 45.820
2. Peter Penz, Georg Fischler (AUT) +0.071
3. Toni Eggert, Sascha Benecken (GER) +0.111
4. Tristan Walker, Justin Snith (CAN) +0.314
5. Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT) +0.352
6. Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA) +0.424
7. Justin Krewson, Andrew Sherk (USA) +0.490
8. Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA) +0.500
9. Andris Šics, Juris Šics (LAT) +0.516
10. Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR) +0.576
11. Aleksandr Děnisjev, Vladislav Antonov (OAR) +0.617
12. Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) +0.750
13. Wojciech Chmielewski, Jakub Kowalewski (POL) +0.789
14. Ludwig Rieder, Patrick Rastner (ITA) +0.889
15. Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) +0.960
16. Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE) +0.998
17. Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš (LAT) +1.070
18. Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (ROU) +1.281
19. Andrej Bogdanov, Andrej Medveděv (OAR) +1.286
20. Oleksandr Obolončik, Roman Zacharkiv (UKR) +2.496
Další kolo začne přibližně ve 13:30.

1. kolo skončilo.

20

Jako poslední v prvním kole vjeli na trať Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE), kteří v cílovém prostoru pozdravili do kamery všechny fanoušky. Evidentně byli spokojení, že se dostali na šestnáctou příčku. Byla to jízda bez chyb a to je důležité. Jejich ztráta činila 0,998 sekundy.

19

Poslední třetina trati ne úplně dobře zvládli. Nakonec sice Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) zvládli stlačit svou ztrátu pod sekundu, ale opravdu jen minimálně. 960 tisícin sekundy, to byla konečná hodnota. Slováci možná čekali přece jenom víc.

18

Domácí dvojice ve složení Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR) zajela velmi, velmi dobře. Bylo vidět, že trať mají velmi dobře nastudovanou. Působili klidně, rozvážně, jako zkušení mazáci. A nakonec si vysloužili průběžnou devátou příčku se ztrátou 576 tisícin sekundy.

17

Nejkritičtější místa, tedy zatáčku číslo devět a vjezd na poslední zatáčku, Oleksandr Obolončik, Roman Zacharkiv (UKR) a absolutně nezvládli. Div že oba ze saní nespadli. Tohle byla suverénně nejhorší jízda. Ztráta 2,496 je opravdu více než markantní.

16

Takový lepší průměr zajeli nyní Justin Krewson, Andrew Sherk (USA), kteří se zařadili na sedmé místo. V cíli byli evidentně spokojeni. Opravdu se dalo v jejich jízdě najít jen málo chyb. Za vítězi zaostali celkem o 0,490 sekundy. Takže velmi dobrý počin.

15

Nebýt velké chyby před poslední zatáčkou, Andrej Bogdanov, Andrej Medveděv (OAR) by možná usilovali do posunutí se do top deset. Jenže takhle málem havarovali. Jen tak tak se došourali do cíle. A se ztrátou 1,286 se zařadili až na poslední příčku.

14

Sice měli Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) až dvanáctý start, ale následně zajeli plynulou a hezkou jízdu bez nějakých nárazů na mantinel. A je z toho desátá pozice, o kterou by určitě chtěli zabojovat i v kole druhém. Ztráta na první místo činila 0,750 vteřiny. Určitě solidní výkon, není se na co zlobit.

13

Viděli jsme zatím nejhorší jízdu tohoto kola. Ale asi očekávaně. Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (ROU) nepatří ani zdaleka k favoritům na nejvyšší umístění. Jejich ztráta činila 1,281 sekundy. A za chvilku už na trať vjede první česká posádka!

12

Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT) zajeli opravdu hodně slušně a zařadili se na průběžné páté místo. Také jim se jízda docela povedla. Ztráta na lídry činila 352 tisícin sekundy. S trochou štěstí by i oni mohli určitě zabojovat o cenné pódium!

11

Rovnou půlsekundu ztratila italská dvojice ve složení Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA). Škoda ne úplně povedené jízdy v poslední třetině trati. I tak ale není průběžné 6. místo vůbec špatným rezultátem.

10

Není z toho poslední místo, ale to předposlední. Ludwig Rieder, Patrick Rastner (ITA) chtějí hlavně bojovat o první desítku a nenakročili k ní úplně špatně. Byť chyb bylo v jejich jízdě dost. Ztráta na lídry činila nakonec 0,89 sekundy.

9

Především na začátku Tristan Walker, Justin Snith (CAN) udržovali svoje tempo na velmi vysoké úrovni a nepolevili ani v následujících pasážích. Velké překvapení! Celková ztráta se usadila na čísle 0,314, která znamená průběžnou čtvrtou pozici.

8

Velmi slušná jízda. Ztráta 0,424 se jeví jako nevýrazná oproti tomu, jak fantasticky zajeli Wendl s Arltem. Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA) mohou být spokojeni. Protože se zařadili na čtvrté místo a zajisté mohou usilovat o medaile.

7

Kritická místa zvládli Wojciech Chmielewski, Jakub Kowalewski (POL) poměrně slušně, ale bylo vidět, že jejich jízda nemá takovou dynamiku. Poláci jsou šestí se ztrátou 0,789 sekundy na první příčku.

6

Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš (LAT) museli při výjezdu z devítky hodně korigovat svou jízdu a jejich chyba se samozřejmě projevila na konečném umístění. Zaostali za prvním místem o 1,070 sekundy a zařadili se na poslední šestou příčku.

5

45,820, to byl čas dvojice ve složení Peter Penz, Georg Fischler (AUT), která zaostala za prvním místem o 71 tisícin sekundy. Pěkná a čistá jízda, která znamená průběžnou druhou pozici. Obhájci zlata Eggert s Beneckenem jsou nyní až na třetím místě!

4

Toni Eggert, Sascha Benecken (GER), dva největší favorité na zlato a obhájci triumfu ze Soči, nepřekonali své krajany. Zaostali za nimi o 111 tisícin vteřiny. I když tohle byla další fantastická jízda, na první místo nestačila. Budou muset v kole druhém hodně zabrat.

3

Traťový rekord pokořen během krátké chvíle znovu! A to navíc Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER) překonali i rekord na startu. Tohle byla famózní jízda. A Němci vedou před druhými Lotyši o 516 tisícin sekundy. Jejich čas činil 45,820.

2

Jako druzí vyrazili na trať Andris Šics, Juris Šics (LAT). Právě oni by mohli za určitých okolností bojovat o medaile. A opřeli se do toho hned v 1. kole pořádně! Zajeli totiž traťový rekord v čase 46,336. To je velká výzva všem favoritům.

1

Aleksandr Děnisjev, Vladislav Antonov (OAR) zajeli poměrně slušnou jízdu. V cíli byli oba celkem spokojení. Jejich čas se zastavil na hodnotě 46,437.

1. kolo začalo.
Startovní listina:

1. Aleksandr Děnisjev, Vladislav Antonov (OAR)
2. Andris Šics, Juris Šics (LAT)
3. Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER)
4. Toni Eggert, Sascha Benecken (GER)
5. Peter Penz, Georg Fischler (AUT)
6. Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš (LAT)
7. Wojciech Chmielewski, Jakub Kowalewski (POL)
8. Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA)
9. Tristan Walker, Justin Snith (CAN)
10. Ludwig Rieder, Patrick Rastner (ITA)
11. Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA)
12. Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT)
13. Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (ROU)
14. Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE)
15. Andrej Bogdanov, Andrej Medveděv (OAR)
16. Justin Krewson, Andrew Sherk (USA)
17. Oleksandr Obolončik, Roman Zacharkiv (UKR)
18. Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR)
19. Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK)
20. Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE)
Česká republika vyšle do hry ostřílenou a zkušenou dvojici ve složení Lukáš Brož a Antonín Brož, kteří absolvují již své třetí olympijské hry a budou mít startovní číslo čtrnáct, doplní je pak na závěr celého kola posádka Matěj Kvíčala a Jaromír Kudera. Slovensko pak vyšle do boje duo Marek Solčanský a Karol Stuchlák.
Vůbec největšími favority na celkové prvenství bude určitě dvojice ve složení Toni Eggert a Sascha Benecken, obhájci titulu ze Soči, kteří letos vyhráli v rámci světového poháru celkem desetkrát z celkových třinácti závodů, a to včetně těch sprinterských. Kdo by mohl Němcům konkurovat, to jsou určitě jejich krajané Tobias Wendl a Tobias Arlt nebo Rakušané Peter Penz a Georg Fischler. Očekává se, že právě tyto tři zmíněné posádky se poperou o cenné kovy.
Na rozdíl od závodu jednotlivců se ve dvojicích jedou pouze dvě kola a ne čtyři. Medaile tedy budou rozdány právě už po dnešním dni. Na startu budeme mít celkem dvacet posádek, sedm zemí, včetně České republiky, přitom bude mít hned dvojnásobné zastoupení.
Sáňkaři a sáňkařky si už své medaile v průběhu posledních čtyř dnů rozdali, zbývá tak v tomto sportovní odvětí ještě rozřešit otázku dvojic a také týmového závodu. Na programu je nyní závod dvojsaní, v němž má Česká republika dokonce dvojnásobné zastoupení. První kolo by mělo začít ve 12:20, druhé pak ve 13:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:20.

Dvojice - 1. a 2. jízdy

Vítěz: T. Wendl, T. Arlt (GER)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Startovní listina:
1. Aleksandr Děnisjev, Vladislav Antonov (OAR)
2. Andris Šics, Juris Šics (LAT)
3. Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER)
4. Toni Eggert, Sascha Benecken (GER)
5. Peter Penz, Georg Fischler (AUT)
6. Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš (LAT)
7. Wojciech Chmielewski, Jakub Kowalewski (POL)
8. Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA)
9. Tristan Walker, Justin Snith (CAN)
10. Ludwig Rieder, Patrick Rastner (ITA)
11. Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA)
12. Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT)
13. Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (ROU)
14. Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE)
15. Andrej Bogdanov, Andrej Medveděv (OAR)
16. Justin Krewson, Andrew Sherk (USA)
17. Oleksandr Obolončik, Roman Zacharkiv (UKR)
18. Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR)
19. Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK)
20. Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE)
Průběžné pořadí po 1. kole:
1. Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER) 45.820
2. Peter Penz, Georg Fischler (AUT) +0.071
3. Toni Eggert, Sascha Benecken (GER) +0.111
4. Tristan Walker, Justin Snith (CAN) +0.314
5. Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT) +0.352
6. Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA) +0.424
7. Justin Krewson, Andrew Sherk (USA) +0.490
8. Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA) +0.500
9. Andris Šics, Juris Šics (LAT) +0.516
10. Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR) +0.576
11. Aleksandr Děnisjev, Vladislav Antonov (OAR) +0.617
12. Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) +0.750
13. Wojciech Chmielewski, Jakub Kowalewski (POL) +0.789
14. Ludwig Rieder, Patrick Rastner (ITA) +0.889
15. Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) +0.960
16. Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE) +0.998
17. Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš (LAT) +1.070
18. Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (ROU) +1.281
19. Andrej Bogdanov, Andrej Medveděv (OAR) +1.286
20. Oleksandr Obolončik, Roman Zacharkiv (UKR) +2.496
Konečné pořadí:
1. Tobias Wendl, Tobias Arlt (GER) 1:31.697
2. Peter Penz, Georg Fischler (AUT) +0.088
3. Toni Eggert, Sascha Benecken (GER) +0.290
4. Thomas Steu, Lorenz Koller (AUT) +0.587
5. Tristan Walker, Justin Snith (CAN) +0.672
6. Andris Šics, Juris Šics (LAT) +0.745
7. Ivan Nagler, Fabian Malleier (ITA) +0.866
8. Justin Krewson, Andrew Sherk (USA) +0.955
9. Čin-Jong Pak, Čong-mjong Čo (KOR) +0.975
10. Matthew Mortensen, Jayson Terdiman (USA) +0.990
11. Aleksandr Děnisjev, Vladislav Antonov (OAR) +1.084
12. Wojciech Chmielewski, Jakub Kowalewski (POL) +1.390
13. Antonín Brož, Lukáš Brož (CZE) +1.455
14. Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš (LAT) +1.510
15. Ludwig Rieder, Patrick Rastner (ITA) +1.579
16. Andrej Bogdanov, Andrej Medveděv (OAR) +1.811
17. Marek Solčanský, Karol Stuchlák (SVK) +1.894
18. Matěj Kvíčala, Jaromír Kudera (CZE) +2.031
19. Cosmin Atodiresei, Stefan Musei (ROU) +2.575
20. Oleksandr Obolončik, Roman Zacharkiv (UKR) +4.020