Menu

Hokej

Turnaj Vladimíra Dzurilly

Slovensko – Bělorusko

3:4

konec (1:2, 2:1, 0:1)

15.02.2018, 17:00 • Patrik Žažo sk

Najlepším hráčom na našej strane sa stal Oliver Okuliar.
Na druhej strane je zasa najlepším hráčom, prekvapujúco, Mikita Talapila. (19:12:40)
Bielorusko zdolalo obhajcu turnaja v pomere 4:3. V zápase sme zrejme boli o malý kúsok lepší, avšak v kľúčových momentoch nám chýbalo väčšie šťastie. Na tomto turnaji teda nezačíname najlepšie, ale určite máme na čom stavať, pretože predvedená hra spĺňala vysoké kritériá. Ja sa s vami lúčim, dovidenia.

Koniec zápasu.

59:40

Ofsajd sa píska aj na druhej strane. Naši hráči už moc času nemajú, takže by mali zvládnuť buly pred útočným pásmom.

59:16

Toto snáď nie je možné, čo predviedli Bielorusi. Je to doslova až na smiech. Hráč išiel s pukom do prázdnej brány, avšak zakončenie mu prekazil spoluhráč, ktorý sa nachytal do ofsajdu. Toto určite ešte hokejový svet ani nevidel.

58:46

Slovensko mohlo vyrovnať! Po vyhratom buly sme sa dostali do zakončenia, ktoré bolo gólové. Zakončoval zrejme Maxim Čajkovič, ktorý strelou z ľavej strany opečiatkoval tyč!

58:31

Slovensko skúsi hru bez brankára ihneď po vypršaní oddychového času.

58:31

Oddychový čas domácich.

58:16

Čo sme teraz nedali! Naši pekne zakombinovali pred bránou a sami neveria, čo zahodili. Michal Mrázik mal pred sebou odkrytú bránu, ale slabou strelou len poslal puk tesne vedľa tyče!

57:51

Vhadzovať sa bude v našom obrannom pásme. Bielorusko nás dotlačilo až k chybe, ktorá prišla. Previnili sme sa zakázaným uvoľnením.

57:03

Oliver Okuliar neskoro zareagoval. Jeden z jeho spoluhráčov mu adresoval fantastickú prihrávku pred bránu, avšak náš center nedokázal puk sklepnúť do brány.

56:44

Slováci len jednoducho nahodili puk do útočného pásma. Tam však nikto z našich nekorčuľoval, takže sme sa znovu laxne pripravili o puk.

55:56

Ďalšia nepresná strela. Bielorusko sa týmito našimi chybami dostáva zadarmo k puku, čo s pribúdajúcim časom určite nehrá domácemu výberu do karát.

55:17

Zdalo sa, že po tvrdom zákroku pri mantineli si jeden z našich hráčov pôjde sadnúť na trestnú lavicu. Rozhodca však len prerušil hru pre prípadné zranenie Bielorusa.

54:57

Brankár Bieloruska si opäť nemusel pripísať ostrejší zákrok. Na puk znovu dobre videl a navyše nebol najlepšie umiestnený. Získavame však výhodu útočného pásma.

54:17

Bielorusko dalo gól! Inkasujeme gól po chybe v predbránkovom priestore. Nedokázali sme si tam lepšie pokryť hráčov, čo využil MIKITA PYSHKAILA na pohotovú dorážku. Bielorusi opäť využili svoju nátlakovú hru pri nahadzovaní pukov na bránu. Asistencia: Iladzimir Alistrau.

53:45

Vyletelka sa musel obzerať pred svojou bránou, pretože puk vyrazil len pred seba. Mal šťastie, že tam stál dobre postavený Dlugoš, ktorý puk vyhodil do stredného pásma.

53:03

Koniec zápasu už nie je tak ďaleko a my sme ešte stále nevideli gól. Oba celky sa snažia, ale je to tuhý boj.

52:25

Ferenyi vyslal ďalšiu strelu na bránu súpera, teda vedľa brány. Brankár na puk celý čas dobre videl, takže ho táto strela ohroziť nemohla.

51:36

Naši síce kombinujú v útočnom pásme, ale bez väčšieho úspechu. Bielorusi sú dobre postavení pred vlastnou bránou.

51:16

Talapila si pripisuje jednoduchší zákrok po strele z ľavej strany. Puk schoval vo svojej výstroji a vhadzovať sa bude pred jeho bránou.

50:42

Jakub Nespala mohol streliť gól, nebyť dobrého postavenia brankára. Ten už bol na zemi, ale aj napriek tomu dokázal pritlačiť betón k tyčke, čo sa ukázalo ako najdôležitejšie.

50:17

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Danil Stsiapanau – 2 min., držanie).

49:58

Oliver Turan to spravil trochu nešikovne. Dostal prihrávku na modrej čiare, ale puk mu preskočil hokejku. Dostali sme sa tak do stredného pásma, kde prišla strata.

49:03

Ihnatau sa dostal k puku v našom obrannom pásme a vyskúšal pozornosť brankára. Stálo mu však v ceste ešte niekoľko obrancov.

48:25

Ján Sarvaš dostal v strednom pásme prudkú prihrávku, ktorú stačil len tečovať do útočného pásma. Zakázané uvoľnenie sa tak pískať nemôže.

47:44

Dlho sa nám neprerušovalo. Hra má plynulý spád. Nás môže tešiť fakt, že naši hokejisti sú na tom herne lepšie.

47:04

Nespala to myslel šikovne. K puku sa dostal za bránou a z ťažkej pozície sa snažil puk prepasírovať medzi betónmi brankára do siete.

46:09

Dlugoš zachytil puk, ale už za modrou čiarou. Dostali sme sa tak len do stredného pásma. Máme možnosť zakombinovať a podržať puk.

45:17

Ajaj, naši mohli využiť zaváhanie súpera v útoku. Rútili sme sa dvaja na jedného, avšak prihrávka na Kováčika bola o čosi dlhšia.

44:12

Zákrok si pripísal aj náš brankár. Nemal ľahkú úlohu, pretože mu clonilo hneď niekoľko hráčov.

43:44

Ďalšia šanca našich. Prihrávka prišla spoza bránky do dobrej parkety, z ktorej sme už dnes raz skórovali. Talapila bol teraz v lepšej pozícií a puk vyrazil.

43:13

Jakub Nespala mohol zakončovať do odkrytej brány! Puk dostal do ideálnej pozície, stačilo len nastaviť hokejku. Toto sa napokon ukázalo ako kľúčové.

42:48

Prichádzame o útočné pásmo. Naši hráči sa vystavili do ofsajdu a vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.

42:12

Pred bránou Bieloruska bolo rušno. Hneď niekoľko hokejistov tam bojovalo o puk. Pre našu smolu sa k nemu napokon dostal náš súper.

41:35

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Genadzy Kasinski – 2 min., nedovolené bránenie).

41:25

Talapila si pripísal dôležitý zákrok. Opäť však ukázal svoju ľahkovážnosť. Puk mohol chytiť v pokoji do lapačky, avšak ten mu ešte stačil vyskočiť na ľad.

40:57

Zakázané uvoľnenie, vhadzovať sa bude pred našou bránou.

40:40

Bielorusko začalo aktívnejšie v tejto tretine. Do zakončenia sa však nedostáva, pretože sa puk ocitá pri mantineli.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Po druhej tretine je stav nerozhodný. Rozhodne pôsobíme lepším dojmom aj po tejto časti hry. Bielorusi sa dostávajú sporadicky pred našu bránu, ale aj napriek tomu im to stačí na tento výsledok. Oba celky mali ešte niekoľko šancí, ktoré nepremenili. V poslednej tretine zrejme uvidíme nejeden gól. Očakáva sa, že sa presadia oba tímy.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:22

Píska sa ďalšie zakázané uvoľnenie. V týchto chvíľach sa skôr bojuje, ako hrá hokej. Hráči sa striedajú v nepresných prihrávkach. Do konca tretiny veľa nezostáva.

38:17

Bieloruskí hokejisti sa opäť nedostali z obranného pásma. Puk odtiaľ vyniesli len za cenu zakázaného uvoľnenie. Takže nie len že nebudú môcť striedať, ale hra bude opäť pred ich brankárom.

37:57

Bielorusi sú aj po skončení oslabenia stále pod tlakom. Smerom vpred sa neženú, akoby im vyhovoval tento stav. Netreba však zabúdať, že nám strelili góly najmä po brejkoch.

37:22

Bielorusko sa jednoducho oslobodilo. Nepresnosť v našej rozohrávke znamenala stratu útočného pásma.

36:39

Dlugoš si pripísal strelecký pokus, keď skúsil pozornosť brankára strelou od modrej čiary. Talapila vyrazil puk pravým betónom.

35:52

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Yauheni Aksiantsiuk – 2 min., podrazenie).

35:51

Slovensko nabralo na obrátkach a pokúša sa streliť ďalší gól. Bieloruský brankár sa však dostal do dobrej pohody.

34:38

Bielorusko sa dostalo do ďalšej šance. Jeden z hráčov nášho súpera si dokonca mohol vybrať, či bude prihrávať alebo bude sám zakončovať. Vybral si zakončenie. Vyletelka si pripisuje famózny zákrok. Dopomohol mu aj Dlugoš, ktorý odvrátil puk do bezpečia.

33:11

Bielorusko dalo gól! Nádherný gól ihneď po vyhranom buly. ILYA SALAUYOU sa dostal k puku na modrej čiare a jeho strela nemala chybu. Puk preletel cez všetkých hráčov až do pravého horného rohu brány. Brankár bol bez najmenšej šance. Asistencie: Ilya Krylovich, Yauheni Aksiantsiuk.

33:05

Vylúčenie v tíme Slovensko (Alexander Zekucia – 2 min., držanie).

33:04

Bielorusko mohlo vyrovnať. Pred našou bránou bolo poriadne rušno. Brankár bol na zemi a len dúfal. Hráč Bieloruska strieľal z blízka, puk sa ešte dostal k jeho spoluhráčovi, ale ten bol faulovaný.

32:31

Bielorusi sa dostali do útočného pásma a stihli prestriedať celú päťku. Ich snaženie nemalo dlhého trvania, pretože prišla nepresnosť pri mantineli.

31:52

Vhadzovať sa bude v stredovom kruhu. Puk opustil hraciu plochu a náš hráč skončil na ľade.

31:03

Nádherná akcia Bieloruska. Tak teraz musíme pochváliť aj našich súperov. Pyshkaila sa dostal do dobrej pozície po efektívnej prihrávke spoluhráča. Puk však nasmeroval strelou švihom mimo bránu.

30:21

Matej Ilenčík vypálil tvrdú delovku na bránu súpera. Obranca sa však dokázal správne postaviť a schytal puk do tela. Následne ho vyhodil do stredného pásma.

29:43

Bielorusi v tejto tretine nič neukázali. Do nášho obranného pásma sa dostávajú len sporadicky. Teraz im akciu prerušil ofsajd.

29:21

Talapila nevedel, kde sa nachádza puk. Ten sa mu po strele od modrej čiary dostal medzi betóny a na našu smolu ďalej nepokračoval.

28:14

Marcel Dlugoš chcel po buly okamžite puk poslať svojmu spoluhráčovi, ale po teči končí len na striedačke Bieloruska.

27:55

Slováci sa ťažko dostali do útočného pásma a už opäť musia ísť odtiaľ preč. Puk sa po strele odrazil až do stredného pásma.

27:26

Hra je prerušená. Na ľade sa po zrážke ocitol jeden z našich hokejistov. Len veľmi ťažko sa zdvíha. Je to práve Čajkovič.

26:56

Maxim Čajkovič si takmer pripísal ďalší gól. V presilovej hre sa dostal k puku a poriadnym náprahom ho poslal po zemi na bránu. Strela smerovala medzi nohy brankára, ale ten včas sklapol pascu.

26:22

Po strele na bránu prišla menšia potyčka zo strany oboch tímov. Bielorusi si chránili vlastného brankára, čo je v hokeji bežná vec.

26:00

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Uladzislau Koliachonok – 2 min., napadnutie).

25:00

Slovensko dalo gól! Nádherný gól, ktorý strelil OLIVER OKULIAR. Ten nabral rýchlosť popri ľavom mantineli a bez problémov sa dostal až pred brankára. Toho obišiel svojou rýchlosťou a puk mu bekhendom zasunul do prázdnej brány. Hokejová paráda. Asistencia: Martin Bučko.

24:45

Môžeme byť radi, že nikto z našich hráčov nejde na trestnú lavicu. Toto sa mohlo v pokoji brať ako vyhodenie puku. Vhadzovať sa bude v našom obrannom pásme.

24:14

Teraz sa musíme poďakovať čiarovému rozhodcovi, ktorý zobral puk nášmu súperovi. Dokonca ho ešte vykopol z nášho obranného pásma.

23:39

Práve strelec vyrovnávajúceho gólu len nahodil puk do útočného pásma a pár sekúnd využil na prestriedanie.

22:54

Slovensko dalo gól! MICHAL MRÁZIK doslova a do písmena dotlačil puk za chrbát brankára. Naši hokejisti boli hádam v trojici pred brankárom a dorážali puk za jeho chrbát. Napokon prišla strela z veľkej blízkosti, ktorá proste musela skončiť gólom. Asistencia: Oliver Okuliar.

22:27

Slovensko je už dlhšiu dobu v útočnom pásme. Prišlo aj pár pohrození z našej strany, ale Talapila zakročiť nemusel.

21:42

Adam Paulíny mohol ísť sám na bránu, avšak v poslednom možnom okamihu stratil rýchlosť a najmä balans.

21:05

Na našu bránu neišla zatiaľ počas presilovky ani jedna strela. Veľmi nevydarená presilová hra.

20:35

Bielorusi nezačali druhú tretinu najlepšie. Majú presilovku, ale tá vydarená nie je. Prichádza množstvo nepresností.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Na začiatku druhej tretiny sa ešte budeme brániť presilovej hre súpera. Prvá tretina nám vyšla herne lepšie ako súperovi, ale gólovo to bolo už horšie. Mali sme veľa šancí, avšak bez väčšieho efektu. Talapila v bráne Bieloruska istý nie je, ale na jeho šťastie naňho nejde dostatok striel.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:19

Vylúčenie v tíme Slovensko (Adam Paulíny – 2 min., nedovolené bránenie).

19:10

Talapila si pripísal ďalší neistý zákrok. Puk mu po odraze od betónu vyletel do vzduchu. Jeho jediné šťastie bolo, že pri ňom nebol nikto z hráčov Slovenska.

18:25

Z tohoto mohla byť ďalšia šanca. Bielorusi sa nestihli včas sformovať a naši išli dvaja na jedného. Prihrávka nešťastne trafila jediného obrancu súpera.

17:50

Slovensko bojovalo za bránou súpera, ale puk vydolovať nedokázalo. Dobre zapracoval aj brankár Talapila.

17:10

Bielorusko dalo gól! Dlho to našim chalanom nevydržalo. Po chybe v zadných radoch inkasujeme. Náš súper bol asi tretíkrát pri bráne, ale aj napriek tomu strieľa druhý gól. ILYA KAZYANIN vyťažil z dobrej práce spoluhráčov pred bránou a puk zasúva do siete. Asistencia: Yauheni Aksiantsiuk.

16:30

Slovensko dalo gól! KRISTIÁN KOVÁČIK vyrovnáva stav stretnutia. Dostal ideálnu prihrávku spoza bránky pred ňu a on už vedel čo s pukom. Z prvého dotyku ho napálil k žrdi. Asistencia: Adam Paulíny.

15:39

Toto si Ivan Hryzák do životopisu určite nezapíše. Mohol sa dostať do vyloženej pozície, keď bol sám pred brankárom, avšak puk mu v poslednom okamihu preskočil čepeľ.

15:10

Bielorusko sa opäť ubránilo. Naši hokejisti by mali počas presiloviek viacej strieľať. Brankár v bráne Bieloruska istý nie je.

14:32

Ďalšia veľká šanca na našej strane. Brankár súpera si už myslel, že má puk v bránke. Na strelu dobre nevidel, avšak puk skončil len na bočnej sieti.

13:29

Marcel Dlugoš to spravil veľmi šikovne. Stál na modrej čiare a prudkou strelou preveril brankára. Puk bol ešte tečovaný, takže Talapila mal sťaženú úlohu.

13:07

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Krylovich – 2 min., sekanie).

12:47

Bielorusko drží puk za vlastnou bránou a vyčkáva na striedanie. Slovensko taktiež mieri striedať.

12:00

Z ničoho nič obrovská šanca Slovenska! Nahodený puk od modrej čiary brankár nevidel, a ten mu so šťastím spadol na brvno!

11:30

Okuliar nespravil nájazd ideálne. Pred bránou spomalil a nedokázal rozhýbať dobre postaveného brankára. Napokon prišla len strela z núdze.

11:30

Oliver Okuliar unikal sám na bránu a v poslednom momente prišlo podrazenie hráča Bieloruska. Máme výhodu samostatného nájazdu.

11:00

Ďalší ofsajd. Treba však povedať, že naši chlapci po inkasovanom góle ožili a začali hrať aktívnejšie.

10:38

Píska sa ofsajd. Bielorusi to spravili umne a doslova donútili našich k tejto ľahkej chybe.

09:38

Hokejisti Slovenska kombinovali v útočnom pásme, ale ich prechod ku bráne nebol najlepší. Za bránou prišla strata puku.

08:30

Bielorusko dalo gól! Tak napokon tento puk prepadol až na nášho brankára! Bielorusi kombinovali v našom obrannom pásme, keď prišla strela od ULADZISLAUA KOLIACHONOKA, ktorá šťastným spôsobom prepadla za Vyletelku. Bez asistencie.

08:03

Škoda tejto akcie. Oliver Okuliar bol pred bránou úplne voľný, avšak spoluhráč mu nedokázal adresovať presnejšiu prihrávku.

07:38

Píska sa ďalšie zakázané uvoľnenie. Na strane nášho súpera je od úvodu zápasu priveľa nepresností.

07:24

Vhadzovať sa bude pred našim obranným pásmom. Hokejisti Bieloruska si zle načasovali prechod do útoku.

06:38

Marcel Dlugoš parádnou prihrávkou vysunul spoluhráča pri pravom mantineli, a ten okamžite prihrával na opačnú stranu. Puk sa však dostal nášmu hráčovi len medzi nohy.

05:52

Naši hokejisti nevyužili prvú presilovku. Snaha sa im nedá uprieť, ale realizácia bola trochu horšia.

05:20

Bielorusko pošetrilo sekundy. Súpera dvaja hráči naháňali za bránou a získali zhruba 20 sekúnd.

04:27

Mladé nádeje Slovenska dlho kombinovali v útočnom pásme bez nejakého zakončenia. Boli vytrestaní nepresnou prihrávkou a stratou pásma.

03:52

Vylúčenie v tíme Bielorusko (Vikar Masilevich – 2 min., podrazenie).

03:14

Signalizovaný ofsajd zamedzil nášmu súperovi v napádaní. Mladí Slováci to však nepostrehli a stiahli sa za vlastnú bránu.

02:24

Náš súper prvýkrát zahrozil. Bielorusko sa dostalo do útočného pásma a takmer z toho vyťažilo gól. Vyletelka si pripísal prvý úspešný zákrok.

01:52

Slovensko je častejšie v útočnom pásme, avšak je pod tlakom súpera, a tak výraznejšie strely neprichádzajú.

01:17

Hráči obstrelujú od úvodu skôr mantinely. Strely na oboch stranách sú nepresné.

00:38

Slovensko vyhralo úvodné vhadzovanie, ale dlho sa pri puku nezohrialo. Dostali sa k nemu naši súperi, ktorí sa previnili zakázaným uvoľnením.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Slovensko – Bělorusko

3:4

konec (1:2, 2:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Kováčik (Paulíny), 23. Mrázik (Okuliar), 25. Okuliar (Bučko) – 9. Koliachonok (.), 18. Kazyanin (Aksiantsiuk), 34. Salauyou (Krylovich, Aksiantsiuk), 55. Pyshkaila (Alistrau)

Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Turan, Dlugoš, Bučko, Ilenčík, Martiška, Kňažko, Zekucia, Česánek – Džugan, Kováčik, Paulíny – Čajkovič, Okuliar, Nespala – Hvizdoš, Ferenyi, Mrázik – Čederle, Hryzák, Sarvaš.

Bělorusko: Talapila (Verameichyk) – Koliachonok, Salauyou, Kasinski, Leushunou, Barkouski, Shkrabau, Shchochyn, Miazheinikau – Masilevich, Pyshkaila, Alistrau – Kazyanin, Protas, Aksiantsiuk – Siarhiyenia, Ihnatau, Krylovich – Katsialouski, Niakrasau, Stsiapanau.

Průběh zápasu
1. třetina
03:52 BLR 2 Masilevich, podražení
08:30 BLR 0:1 Koliachonok (.)
13:07 BLR 2 Krylovich, sekání
16:30 SVK 1:1 Kováčik (Paulíny)
17:10 BLR 1:2 Kazyanin (Aksiantsiuk)
19:19 SVK 2 Paulíny, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
22:54 SVK 2:2 Mrázik (Okuliar)
25:00 SVK 3:2 Okuliar (Bučko)
26:00 BLR 2 Koliachonok, napadení
33:05 SVK 2 Zekucia, držení
33:11 BLR 3:3 Salauyou (Krylovich, Aksiantsiuk)
35:52 BLR 2 Aksiantsiuk, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
41:35 BLR 2 Kasinski, nedovolené bránění
50:17 BLR 2 Stsiapanau, držení
54:17 BLR 3:4 Pyshkaila (Alistrau)
Konec