Menu

Fotbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

MFK Chrudim – FK Varnsdorf

0:1

konec (0:1)

15.09.2018, 10:15 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • 8. kolo • Petr Dejnožka

Tipsport: 2.37 2.86 3.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky zápasu:

střely celkem: 14:6
střely na branku: 5:4
rohy: 5:3
fauly: 17:17
ofsajdy: 0:6 (12:09:37)

90+5

Konec zápasu.

90+4

Ani druhá penalta v utkání není proměněna! Brankář Porcal skvělým zákrokem vytáhl míč mimo tři tyče!

90+4

Penalta pro Chrudim!

90+3

Daniel Vašulín zkusil štěstí zpoza šestnáctky, jeho rána byla sražena na rohový kop.

90+2

Lukáš Mrázek hodně vehementně protestoval proti rozhodnutí sudího a dostal žlutou kartu.

90+2

Martin Sulík se rval v šestnáctce s Martinem Kouřilem, domácí si žádali pokutový kop, ale sudí pouze zakroutil hlavou.

90+1

Běží první ze čtyř nastavených minut.

90+1

Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Lukáš Mastík, přichází Vojtěch Řezníček.

90

Martin Sulík evidentně držel Dzabu a dostává žlutou kartu.

89

Ani další standardní situace a centr Kesnera nepřinesla nebezpečí, čas se Chrudimi krátí markantním způsobem.

87

Jakub Krčál je dnes vidět směrem dopředu i dozadu, tentokrát se pokusil o akrobatické zakončení ve vápně, které skončilo nad břevnem.

86

Ani další nástřel se domácímu týmu nepodařil, balon znovu patří Varnsdorfu.

84

Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Bojan Dordić, přichází Marek Richter.

84

Centr Martina Sulíka z pravé strany tentokrát doplachtil až do zámezí.

83

Převaha Chrudimi se stupňuje každou minutou, hosty čeká ještě perných zhruba deset minut.

82

Centr do vápna přinesl pouze nedovolený zákrok Lukáše Kopeckého, obrana Varnsdorfu si bude moci na malou chvilku oddychnout.

81

Další šance chrudimského MFK přijde po rohovém kopu.

80

Čas do konce utkání se blíží velkou rychlostí, domácí svého soupeře přehrávají, ale do výrazné brankové příležitostí se zatím nedostali.

76

Ondráček připsal na konto Varnsdorfu již šestý ofsajd.

75

Odražený míč po centru na Vašulína skončil na noze Tomáše Dostálka, který se pokusil o střelu. U slovu pokus ale raději zůstaneme.

74

Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Jakub Barac, přichází Nathan Dzaba.

73

Martin Sulík dnes zkouší střílet z každé pozice, zatím se mu ale příliš nevede. Další zakončení zpoza vápna skončilo nad brankou Varnsdorfu.

72

Domácí stupňují svoji převahu a snaží se vyrovnat. Centr Mastíka z levé strany vracel Vašulín do ohně, hosté zvládli balon odvrátit na roh.

71

Standardní situaci z velké dálky si vzal na starosti Lukáš Kopecký, jehož rána pravačkou donutila Porcala plachtit. Míč nakonec prolétl zhruba metr nad břevnem.

70

Do pokutového území nyní přilétly dva centry Chrudimi, Mastíkův ani Sulíkův nákop ale nikoho v domácích barvách nenašel.

69

Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Sebastien Langr, přichází Tomáš Dostálek.

69

Sympatická kombinace Varnsdorfu na jeden dotek končí v zámezí.

68

Žlutou kartu dostává Tomáš Froněk (MFK Chrudim).

67

Střela Lukáše Kopeckého skončila zákrokem Porcala, který vyrazil balon přímo k Davidovi Sixtovi, jenž ostrou ranou nechal znovu vyniknout fantastického brankáře Varnsdorfu!

66

Vašulín faulovaný při průniku směrem k šestnáctce, domácí chystají volný přímý kop.

65

Dnešní utkání sleduje 1 090 diváků.

64

Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází Lukáš Novák.

60

Hodina hry je za námi, Varnsdorf zatím v Chrudimi spoléhá na rychlé protiútoky. Ondráček se dostal až k rohovému praporku, kde se následně při pokusu o centru ukopl.

59

Chrudimští se snaží o zvrácení nepříznivého stavu, směrem kupředu se jim ale příliš nevede.

57

Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Daniel Vašulín.

56

Varnsdorf se znovu po pravé straně dostal až do šestnáctky, přihrávka na Dordiče ale byla již navíc. Hostující hráč se navíc nacházel v ofsajdu.

55

Pěkná akce domácího týmu skončila centrem Mastíka z levé strany. Kesner si šikovně nabíhal na penaltový puntík, balon ho ale jen o kousek přeletěl.

53

Petr Heppner zkusil vysoký nástřel z pravé strany, balon ale našel pouze rukavice Lukáše Mrázka.

52

Bojan Dordič trápí chrudimskou defenzívu zleva zprava. Nyní si v souboji jeden na jednoho nepřišel na Lukáše Mastíka, z následného rohu Varnsdorf nic nevymyslel.

51

Do odraženého balonu se opřel Martin Sulík, jeho levačka ale zamířila vysoko nad branku Varnsdorfu.

50

Nástřel Sulíka z pravé strany končí rohovým kopem pro Chrudim.

48

Jakub Barac nachytán v ofsajdu, na tahu budou znovu domácí.

47

Dva rychlé protiútoky na obou stranách skončily neúspěchem, další možnost nevyužil Kopecký, jehož kolmice zamířila až do zámezí.

46

Hosté vstoupili do druhé půle aktivně. Dordič se propracoval až do pokutového území, odkud střelou po zemi zaměstnal Lukáše Mrázka.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky zápasu:

střely celkem: 6:5
střely na branku: 2:3
rohy: 1:1
fauly: 10:8
ofsajdy: 0:2

45+1

První poločas skončil.

45

Varnsdorf právě vstřelil branku!
Tak to je nepříjemná situace pro nováčka! Na začátku jediné minuty nastavení ztratil balon ve středu hřiště Lukáš Kopecký, z následné protiakce přišel přízemní centr z levé strany na nohu ADAMA ONDRÁČKA, který lehkou tečí usměrnil balon přesně k levé tyči Mrázkovy branky – 0:1!

45

Následný záběh Dordiče končí zdviženým praporkem asistenta rozhodčího – ofsajd.

44

Na druhé straně čistým způsobil uhasili protiakci Dordiče Krčál s Mastíkem.

44

Lukáš Kopecký ostrou ranou pod břevno donutil Porcala k důležitému zákroku, brankář Varnsdorf vytáhl míč nad sebe! Následná dorážka Krčála již neměla gólové parametry.

43

Domácí rozehráli roh nakrátko, nakonec se dostali až k hranici šestnáctky, kde byl faulovaný Sixta. To bude v závěru vskutku parádní pozice pro chrudimské snipery Kesnera či Kopeckého.

42

Po zákroku na Kopeckého dostali domácí výhodu, centr Froňka byl sražen na rohový kop. Chrudim si tuto standardní situace vyzkouší poprvé v utkání.

41

Hostující Petr Kodeš se pokusil vyslat na zteč Bojana Dordiče, centr za obranu byl ale příliš dlouhý.

40

Série autových vhazování na pravé straně posouvá Chrudimské blíže k šestnáctce soupeře, drobná nepřesnost Šípka ale vše maří.

39

Zajímavá akce Chrudimi! Ondřej Kesner zkušeně na pravé straně trochu přibrzdil protiútok domácích, nakonec vyprodukoval pohledný centr na malé vápno. Kopecký s Froňkem jen o kousek na balon nedosáhl, míč nakonec patřil Porcalovi.

38

Tentokrát si Adam Ondráček nepohlídal ofsajdové postavení, akce Varnsdorfu je u konce.

37

Dva ostré zákroky v podání domácích fotbalistů poskytly Varnsdorfu výhodu, kterou ale Bojan Dordič zakončil střelou zpoza vápna nad chrudimskou branku.

36

Centr Sulíka z pravé strany našel ve vápně hlavu Lukáše Kopeckého, jehož hlavička byla tečovaná a nakonec znamenala lahůdku pro Radka Porcala.

35

Chrudimští pokračují v aktivní hře, nákop Drahoše prodloužil Sulík na Šípka, který vybojoval vhazování v těsné blízkosti rohového praporku.

33

Daniel Kuzma předvedl fantastický obranný zákrok, když čistým skluzem zablokoval pokus o střelu v podání Tomáše Froňka. Domácí však i nadále zůstávají s míčem nastěhováni v blízkosti Porcalovy branky.

32

Na vině byl totiž zákrok Jakuba Barace proti Kesnerovi, již třetí hostující hráč tak obdržel žlutou kartu. Za třicet minut pět karet, sudí dnes hráče vůbec nešetří.

31

Hlavičkovaná ve středu hřiště skončila balonem pro Varnsdorf, který se ale po levé straně do pokutového území dostat nedokázal.

30

Chvíli na to Šípek v souboji s Heppnerem podruhé, znovu pískán faul domácímu forvardovi.

29

Další pokus o útočnou akci domácího týmu končí útočným faulem Šípka.

28

Tak tato standardní situace se nepovedla. Petr Kodeš zboural chrudimského Langra a za svůj zákrok mu taktéž patří do statistik žlutá karta.

26

Varnsdorf se pěknou kombinací dokázal propracovat až k šestnáctce Chrudimi, centr do ní zasáhl Kesnera do ruky. Sedmý tým tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tak chystá volný přímý kop z velmi zajímavé pozice.

25

Přímá rána Martina Kouřila nabrala velkou výšku a gólové parametry neměla ani náhodou. Míč do hry pošle výkopem chrudimský brankář Mrázek.

24

Máme tu druhou žlutou kartu pro chrudimského hráče. Uviděl jí Petr Drahoš, který si tak v příštím utkání nezahraje kvůli čtyřem žlutým přestupkům.

23

Hosté zkouší vysoké centry za obranu Chrudimi, domácí čtveřice si ale až na penaltový zákrok počíná velmi jistě.

22

Centr na přední tyč domácí obrana odvrátila na rohový kop, z něho si Varnsdorf nic vytvořit nedokázal.

21

Mastík nejprve ukázkově zastavil akci Varnsdorfu, následně sám ale při protiútoku o balon přišel. Na tahu jsou tak znovu hosté.

20

Dvacet minut hry je za námi. V Chrudimi jsme viděli neproměněnou penaltu a vyrovnanou hru s držením míče především ve středu hřiště.

20

Lukáš Kopecký zezadu dohrál Dordiče a, ač si myslím, že je v tom chrudimský hráč poměrně nevinně, dostal od sudího žlutou kartu.

19

Míč nakonec přistál na hlavě Petra Heppnera, který ho riskantní malou domů vzduchem uklidil až do náruče Porcala.

18

Skvělý obranný zákrok předvedl proti Baracovi Langr, následně si domácí vykoledovali faul. Chystá se standardka, u balonu Kesner.

17

Domácí obránce Mastík se pokusil o přenesení hry na rozběhnutého Kesnera, balon ale doletěl přímo do náruče brankáře Varnsdorfu.

16

Jakub Šípek ukazuje, že svojí rychlostí bude dělat vysokému Kouřilovi velké problémy. Nyní se před něj dokázal natlačit, po hlavičce Kesnera se dokonce dostal do kontaktu s Porcalem. Sudí nakonec odpískal faul chrudimského záložníka.

15

V posledních minutách hrají mnohem více s míčem Chrudimští, kteří si snaží vytvořit souvislejší převahu. Varnsdorf dostal doposud v lize pouhé tři branky a ukazuje, že kvalitní defenzíva je jeho doménou.

14

Chvíli na to si již domácí vypracovali zajímavou příležitost! Šípek velmi pozorně pustil balon na volného Tomáše Froňka, levý záložník Chrudimi však neměl dostatečnou rychlost, a tak se rozhodl zakončit z hranice vápna. Střela zamířila přímo do náruče připraveného Radka Porcala.

13

Nyní jsou s útokem na tahu Chrudimští, Kopecký byl ale včas ubráněn.

12

Jakub Krčál ukazuje svoje kvality. Nejprve zachytil útočnou kombinaci Varnsdorfu a následně se vrhl směrem dopředu. Byl podražen Ondřejem Bláhou, který za svůj zákrok po právu dostal žlutou kartu.

11

Hosté jsou v úvodu utkání více na balonu, Chrudimští se zatím poctivě brání.

10

Chrudimský Mastík vytáhl balon až téměř k šestnáctce soupeři, po pasu na Sixtu však domácí fotbalisté o míč přišli.

9

Centrovaný míč z levé strany doletěl ve velké rychlosti až na hlavu Daniela Kozmy, který ale lehkou tečí míč mezi tři tyče neusměrnil. Chrudimský gólman cestu balonu do zámezí sledoval s klidným svědomím.

8

Chrudimští obránci si znovu zalaškovali s rozehrávkou, z čehož plyne faul Davida Sixty. Hosté dostanou možnost se znovu usadit na útočné polovině.

7

Dva ostré zákroky po jednom na každé straně rozvířily vášně, rozhodčí Mrázek však zatím se žlutými kartami šetří.

5

Tak to je bleskurychlý úvod utkání, chrudimští se snaží o brzkou odpověď, obrana Varnsdorfu ale jejich akci rychle zpacifikovala.

4

Fantastický Lukáš Mrázek! Chrudimský gólman nejprve zlikvidoval Adamu Ondráčkovi pokutový kop, následně si poradil si s dorážkou Dordiče do jeho protipohybu! Skóre se nemění!

3

Faul v pokutovém území, Varnsdorf bude kopat penaltu!

2

Na opačné strany jsme byli svědky prvního střeleckého pokusu. Ondřej Kesner měl zpoza vápna velmi složitou pozici a branku gólmana Porcala zhruba o metr přestřelil.

1

Varnsdorf se pokusil o úvodní akci vzduchem, centr za obranu si ale Krčál bez obtíží pohlídal. Úplně poprvé si tak míč osahá brankář Mrázek.

1

Utkání právě začalo.
Hráči jsou přiváděni na hrací plochu trojicí rozhodčích. Domácí nastoupí v tradiční červeno-černé kombinace, Varnsdorf celý v modrém.
Chrudimský stadion se znovu velmi sympaticky zaplnil a troufám si odhadovat, že magická hranice tisíci diváků bude znovu dovršena. Nováček se prezentuje skvělými návštěvami a zdá se, že si svůj průměr 1 251 diváků na zápas příliš nepohorší ani dnes.
Za chvilku budeme svědky nástupu na hrací plochu. Domácí touží získat plný počet bodů, soupeř z Varnsdorfu ale nabral v posledních týdnech skvělou fazónu a body nedá domácím rozhodně zadarmo.
Úvodní sestavy:

MFK Chrudim: Mrázek – Sulík, Drahoš, Krčál, Mastík – Langr – Kesner (C), Sixta, Froněk, Kopecký – Šípek.
Náhradníci: Zíma – Hlavsa, Řezníček, Stránský, Dostálek, Vodrážka, Vašulín.

FK Varnsdorf: Porcal (C) – Kouřil, Zbrožek, Heppner, Barac – Bláha, Dordić, Kodeš, Ondráček – Kocourek, Kozma.
Náhradníci: Samoel – Bielesz, L. Novák, Dzaba, M. Richter, M. Kubista.

Rozhodčí: Mrázek – Fišer, Vaňkát.
Příjemnou sobotu z Chrudimi! Na Městském stadionu Za Vodojemem je vše připraveno k dalšímu druholigovému vystoupení, dnes se na východě Čech představí jako protivník domácímu MFK Chrudim celek FK Varnsdorf!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

MFK Chrudim – FK Varnsdorf

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 45. Ondráček

Karty:   20. Kopecký (CHR), 24. Drahoš (CHR), 68. Froněk (CHR), 90. Sulík (CHR), 90+2. Mrázek (CHR) – 12. Bláha (VDF), 28. Kodeš (VDF), 32. Barac (VDF)

Neproměněná penalta: 90+4. Krčál (CHR), brankář Porcal zneškodnil – 4. Ondráček (VDF), brankář Mrázek zneškodnil

MFK Chrudim: Mrázek – Sulík, Drahoš, Krčál, Mastík (90+1. Řezníček) – Langr (69. Dostálek) – Kesner (C), Sixta, Kopecký, Froněk – Šípek (57. Vašulín).
Náhradníci: Zíma – Hlavsa, Řezníček, Stránský, Dostálek, Vodrážka, Vašulín.

FK Varnsdorf: Porcal (C) – Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner – Dordić (84. M. Richter), Bláha, Kodeš – Barac (74. Dzaba), Ondráček, Kocourek (64. L. Novák).
Náhradníci: Samoel – Bielesz, L. Novák, Dzaba, M. Richter, M. Kubista.

Rozhodčí: Mrázek – Fišer, Vaňkát

Diváci: 1 090