Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

RB Lipsko – Hannover 96

3:2

konec (2:1)

15.09.2018, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • 3. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.53 4.63 6.31 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12. (17:23:58)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lipska, které dokázalo Hannover porazit poměrem 3:2. Sledovali jsme vyrovnanou podívanou, která byla záživnější hlavně v prvním poločase. Tam jsme se dočkali hned tři branke a dalších vyložených šancí. Druhé dějství nám nabídlo optickou převahu Hannoveru, který se sice dostal ke kontaktní brance, soupeř si ale hubené vedení pohlídal až do poslední vteřiny.

90+4

Konec zápasu.

90+4

V poslední minutě jsme viděli vyloženou šanci Hannoveru, Gulácsi ale podržel svůj celek. Lipsko se posléze bránilo dalšímu rohu, tentokráte na brankové čáře zasáhl Konaté.

90+3

Žlutou kartu dostává Marcel Sabitzer (RB Lipsko).

90+3

Nepovedený centr nakonec našel volného Mukieleho, který ale trefil před sebou stojícího protihráče. Hannover bude čelit dalšímu ataku.

90+2

Obrannou povinnost nyní zvládl Anton, který bezpečně uhlídal Poulsena. Lipsku to ale stačí, s míčem totiž zůstane na útočné polovině.

90+1

Hannover má v závěru utkání opravdu velký tlak, nyní má k dispozici rohový kop zprava. Tentokráte se u míče nachází Bebou.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Jedna z posledních šancí pro Hannover. Jako poslední se dotkl míče domácí Konaté, soupeř bude zahrávat rohový kop zleva.

88

Gulácsi si dával s výkopem od své branky hodně načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Werner ale neodhadl dráhu dopadu míče.

87

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Lukas Klostermann.

87

Saracchi to se štěstím zvládl u postranní čáry, avšak odkopu se zmocnil pouze Walace, kterému se absolutně nepovedl centr.

86

Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Oliver Sorg, přichází Marvin Bakalorz.

84

Hannover opět bez větších problémů přelezl na útočnou polovinu, kde Sorg uspěchal přihrávku do strany. Lipsko podniká rychlý protiútok.

83

Na druhé straně jsme pro změnu viděli rohový kop, který obstaral Schwegler. Jeho nabídka skončila na hlavě urostlého Orbana.

82

Kampl se opět chopil rozehrávky standardky, která směřovala mimo dosah všech zúčastněných. Esser okamžitě rozehrál nakrátko na Antona.

81

Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Hannoveru se nedaří dostat na dostřel domácí svatyně, Lipsko i nadále odolává.

80

Hannover to většinu času zkouší přes vzdušný prostor, Haraguči se ale v hlavičkovém souboji nedokázal prosadit. Lipsko velmi dobř střeží šestnáctku.

79

Wood si v krátkém časovém sledu pomohl dalším faulem, tentokráte na zemi skončil Ilsanker. Domácí budou zahrávat standardku.

78

Nyní měl rakouský hráč před sebou hodně prostoru, nicméně přihrávka na Wernera se mu nepovedla. V opačném případě jsme mohli vidět vyloženou šanci.

77

Sabitzer se okamžitě po svém příchodu zapojil do kombinace, Anton stačil na poslední chvíli zasáhnout, jeho hráči spěchají kupředu.

76

Wimmer se pokoušel přenést hru na naběhnuvšího Füllkruga, před kterým ale zasáhl Orban. Odražený míč opět sebral hráč v zeleném.

75

Hlavní sudí nakonec ukázal hned dvě žluté karty, vyfasoval jí domácí Kampl a hostující Sorg. Hannover bude pokračovat v držení míče.

74

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Marcel Sabitzer.

74

Nyní se strhla menší mela, do které se zapojilo snad deset hráčů. Hlavní sudí měl hodně práce, na pomoc mu přispěchal pomezní.

73

Poslední vteřiny nenabízejí zrovna atraktivní podívanou. Hannover je sice častěji u míče, v tuto chvíli se ale nachází u vlastní šestnáctky.

69

Hannover toho směrem dopředu moc nepředvedl, nepovedená přihrávka v podání Mainy skončila až za čárou. Gulácsi bude vykopávat.

68

Žlutou kartu dostává Bobby Wood (Hannover 96).

68

Tady se možná mohl pískat faul. Asano totiž zajel do Mukieleho, avšak hlavní sudí opět nechává pokračovat ve hře. Hosté budou vhazovat.

67

Wimmer se podíval k opačné šestnáctce, načež vyprodukoval vzdušný bochánek, který ale skončil až za brankovou čárou.

66

Nadcházející minuty nám slibují jistě zajímavou podívanou. Hannover totiž opět zkorigoval výsledek, nyní mu stačí už jen jedna branka.

65

65. Miiko ALBORNOZ - 3:2

65

Hannover právě vstřelil branku!
Je tu rychlá odpověď, hosté se dostávají zpět do zápasu! Wallace ještě vyšperkoval akci přihrávkou na levou stranu, kde se nacházel MIIKO ALBORNOZ. Druhý jmenovaný to zkusil takovým dloubáčkem ke vzdálenější tyči, Gulácsi byl na tento projektil krátký.

64

V tuto chvíli to bude mít hostující celek hodně složité, nyní totiž pohrává už o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.

65

Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Bobby Wood.
Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Linton Mania, přichází Genki Haraguči.

63

63. Timo WERNER - 3:1

63

Lipsko právě vstřelilo branku!
Domácí trestají z ojedinělé příležitosti! Lipsko jakoby čekalo na vhodný moment k útočnému výpadu. Forsberg si naběhl na levou stranu, odkud naservíroval přízemní přihrávku na TIMA WERNERA, který se ani tentokráte nemýlil.

62

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas je o poznání méně záživnější, častěji u míče je hostující mužstvo.

61

Na druhé straně se na zemi válel hostující Anton, který si nakonec nedovolený zákrok nevybojoval. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.

60

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Konrad Laimer.

59

Po delší době jsme byli svědky nedovoleného zákroku, na zemi se totiž ocitl Forsberg. Lipsko s rozehrávkou nikam nespěchá.

58

Asano se řítil za dlouhým míčem, ke kterému se sice dokázal dostat, posléze ho od něj odtlačil mnohem důraznější Konaté.

57

Posléze se konal další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Gulácsi si pro vysokou nabídku dokráčel, míč ale musel krotit nadvakrát.

56

56. Velká šance hostů.

56

Velká šance na vyrovnání! Hosté totiž zahrávali rohový kop, na který si naskočil Anton. Jeho hlavičku dokázal Gulácsi zneškodnit.

55

Žlutou kartu dostává Nordi Mukiele (RB Lipsko).

54

I posléze si německý brankář zahrál s míčem, Esser ho totiž musel skrýt do náruče před napadajícím Wernerem. Hannover se nemůže dostat na druhou stranu.

53

Anton zapojil do rozehrávky také brankáře Essera, který bez většího rozmyslu odkopl míč na druhou stranu hrací plochy.

52

Wimmer si u postranní čáry počínal zkušeně, neboť trefil napadajícího Mukieleho, od kterého se míč odrazil zpět za postranní čáru.

51

Posléze ještě zkoušel své štěstí Sorg, který mířil pouze do rukavic maďarského brankáře. Gulácsi tak bude moci uklidnit hru.

50

Obrana Lipska opět nezafungovala vůbec dobře, neboť se uvnitř šestnáctky dostal ke střele Asano. Jeho střela trefila pouze Orbana.

49

Průniková přihrávka našla Asana, který sice přehodil vyběhnuvšího brankáře, poté ale situaci na malém vápně kontroloval Konaté.

48

Lipsko to ihned zkoušelo nakopávaným míčem, který se ale nesetkal s úspěšným řešením. K balónu se tak dostal brankář Esser.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. Lipsko se totiž hodně rychle dostalo do vedení, avšak soupeř dokázal rychle srovnat krok. Hannover si i posléze vytvořil celou řadu vyložených šancí, nicméně na Gulácsiho si už nepřišel. Také Lipsko směrem dopředu zlobilo, avšak v šancích si počínalo o poznání lépe. Vedoucí branku opět obstaral Werner, jenž uzavřel poločasové skóre na 2:1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Žlutou kartu dostává Diego Demme (RB Lipsko).

45+1

Sorg si vybral vedle stojícího Mainu, který si ale míč ukopl hodně daleko od kopačky. Saracchi bude vhazovat od levé autové čáry.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

44

Do konce prvního poločasu už nezbývá moc času, uvidíme, zda se bude nastavovat. Hannover rozjíždí jednu z posledních akcí od své brány.

43

Co scházelo! Domácí podnikli další velice nebezpečnou akci, načež Ilsanker vyprodukoval nezištnou přihrávku do malého vápna, kde Poulsen trefil pouze Essera.

41

Ilsanker se pokoušel proháčkovat kolem Walace, druhý jmenovaný si dal před míč balón. Hannover tak bude opět vhazovat.

40

40. Timo WERNER - 2:1

40

Lipsko právě vstřelilo branku!
Domácí si berou vedení zpět! Asano si v nebezpečném prostoru hodil míč daleko od nohy, čehož využil napadající Forsberg, který okamžitě vysunul TIMA WERNERA. Domácí kanonýr v šanci nezpanikařil, naopak v poklidu zamířil ke vzdálenější tyči.

40

Už delší dobu čekáme na něco kloudnějšího. Hannover jakoby úplně přestal hrát, jeho akce jsou příliš čitelné, což hraje do karet Lipsku.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Nyní se do ofsajdového postavení dostal hostující Asano, čehož si pochopitelně všiml také pomezní rozhodčí. Domácí okamžitě rozehráli.

37

Saracchi si nechtěl komplikovat život a míč poslal na druhou stranu. Ještě před odehráním ho ale nepříjemně dohrál napadající Füllkrug.

36

Jenomže ten přinesl pouze rychlý kontr Lipska, který táhl hodně aktivní Werner. Německého forvarda dokázal na poslední chvíli ubránit Anton.

35

Tentokráte se po pravém křídle dral k centru Maina, avšak ho dokázal ubránit vracející se Forsberg. Následovat bude další rohový kop.

34

Hannover si přichystal další rohový kop, i tentokráte z pravé strany. Centrující Schwegler opět našel pouze jednoho z protihráčů.

29

Lipsko se mohlo vrátit zpět do vedení! Centrovaný míč našel úplně volného Wernera, jehož zakončení z první naprosto minulo branku.

28

Maina trpělivě napadal rozehrávajícího Saracchi, který měl při vyvezení míče velké štěstí. To náležitě ocenilo domácí publikum.

27

Zdánlivě nenápadná akce domácích putovala na kopačku Mukieleho, který z ostrého úhlu prověřil Essera. Hostující brankář zafungoval na jedničku.

26

Mukiele nyní raději rozehrál zpět na vlastní polovinu, kde se nacházel volný Konaté. Lipsko se snaží rozhýbat statickou hru soupeře.

25

Žlutou kartu dostává Niclas Füllkrug (Hannover 96).

24

Asano se tentokráte pokoušel probít přes levé křídlo, kde ale narazil na patřičně důrazného Konatého, který si vymodil útočný faul.

23

Domácí Mukiele se nyní hodně zlobil, nelíbilo se mu totiž posouzení předchozí situace. Hannover bude rozehrávat z vlastní poloviny.

22

Gulácsi si vyzkoušel odkop od své svatyně, jeho nabídka zamířila na hlavu Wimmera, který ho odehrál pouze za postranní čáru.

21

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Zatím jsme viděli dvě branky, navíc hráči Hannoveru pořádně zlobí obranu soupeře.

20

Logicky se tak konal další rohový kop, který tentokráte nenabídl nic nebezpečného. Naopak to bylo s útočným faulem Hannoveru.

19

Aby toho nebylo málo, tak se po rohovém kopu dostal k zakončení Bebou, jeho ránu musel maďarský brankář vyrazit do strany.

18

Hannover je směrem dopředu nesmírně nebezpečný, nyní domácí obrana zaspala při bránění Asana, kterého na poslední chvíli zablokoval Konaté.

17

Na opačné straně se do zajímavé šance dostával Asano, který si ale nedokázal kloudně zpracovat balón. Maďarský brankář si určitě oddychl.

16

I tentokráte se k míči postavil aktivní Kampl, který znovu cpal míč k bliží tyči. I tentokráte zafungovala pozorná obrana Hannoveru.

15

Přenesení hry z kopačky Demmeho našlo na pravé straně volného Mukieleho, který alespoň vybojoval další rohový kop.

14

Nezaujatý fanoušek může být určitě spokojen, ještě neuběhlo ani patnáct minut a už jsme viděli dvě branky. Nyní to směrem dopředu zkouší Lipsko.

13

13. Niclas Füllkrug (HAN) - 1:1

13

Hannover právě vstřelil branku!
Tak pozor, po necelých pěti minutách máme vyrovnáno! Asano se dokázal po pravém křídle dostat kolem svého strážce, následný centr srazil Ilsanker pouze na nohu NICLASE FÜLLKRUGA, který fantastickou ránou z první prostřelil Gulácsiho.

12

K oné rozehrávce se postavil Kampl, který to zkoušel cvičeným signálem. Jeho centrovanou nabídku musel Esser krotit nadvakrát.

11

Nyní na zemi skončil domácí Werner, kterého do obličeje zasáhl středopolař Walace. Lipsko má k dispozici další standardku.

10

Dalekonosná kolmice měla najít Asana, avšak hostující útočník se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Lipsko okamžitě rozehrálo standardku.

9

9. Yussuf POULSEN - 1:0

9

Lipsko právě vstřelilo branku!
Domácí se dostávají do brzkého vedení! Nejprve Ilsanker vyslal centr na nohu Forsberga, který si potáhl míč, jenomže jeho zablokovanou ránu odrazil jeden z hráčů soupeře přesně k YUSSUFU POULSENOVI, který už měl snadnou práci.

9

Maina si to namířil po pravém křídle, jenomže daleko s míčem nakonec nedoběhl. Balón se naopak odrazil na kopačku Essera.

8

Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, o který se postaral hostující Schwegler. Jeho nabídka doputovala pouze k domácímu Orbanovi.

7

Hannover vhazoval od pravé autové čáry, vhazování se ujal pravý obránce Sorg, který svojí nabídku nasměroval pouze na kopačku Demmeho.

6

S míčem si zahrál také brankář Gulácsi, který po chvilkovém váhání odkopl na druhou stranu hrací plochy, kde se ho zmocnil Anton.

5

5. Werner selhal v šanci.

5

První velká šance zápasu! Werner se dostal s míčem až do šestnáctky, odkud jen těsně minul vzdálenější konstrukci.

4

Na zemi skončil křídelník Kampl, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře. Hannover okamžitě otočil hru na pravou stranu.

3

Albornoz se zkoušel rychlostně dostat za obranu soupeře, včas ho ale zastavil Konaté, který tak vybojoval odkop od branky.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban (C), Saracchi – Kampl, Ilsanker, Demme, Forsberg – Y. Poulsen, Werner.
Náhradníci: Müller – Cunha, Klostermann, Laimer, Sabitzer, Bruma, Upamecano.

Hannover 96: Esser – Sorg, Anton (C), Wimmer – Mania, Schwegler, Walace, Albornoz – Asano, Bebou – Füllkrug.
Náhradníci: Tschauner – Bakalorz, Elez, Fossum, Haraguči, Ostrzolek, Wood.

Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Bandurski.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Hannover 96

Na opačné straně se nachází Hannover, který i v loňské sezóně okupoval pozice ve spodní polovině tabulky. Hannover nakonec skončil na třinácté příčce, tedy pouhých šest bodů od barážového postavení. Hannover se sice opíral o kvalitní ofenzívu, avšak to evidentně skřípalo v obraně, která stejně patřila k průměrům celé Bundesligy. Hannover prožívá o trochu lepší vstup do letošního ročníku německé ligy, v prvním kole sice dlouho sahal po tříbodovém vítězství proti Brémám, nakonec ale o dělbě bodů rozhodl pět minut před koncem Gebre Selassie. Cenný bod uhrál Hannover v těžkém souboji proti Dortmundu, diváci se nakonec nedočkali žádné branky, jejich miláčci dokonce nevystřelili ani jednou na bránu.
RB Lipsko

Fotbalisté Lipska se v uplynulé sezóně umístili na šesté pozici své domácí soutěže, která jim zaručila právě kvalifikace Evropské ligy. Německý celek dokonce mohl sahat po skupinové fázi Ligy mistrů, avšak manko na třetí Dortmund nakonec bylo pouze dvoubodové. Lipsko se tradičně opíralo o velice produktivní útok, který patřil k těm nejlepším v soutěži. Na druhé straně na tom nebyla ideálně defenzíva, která byla pro změnu jednou z nejhorších v Bundeslize. Lipsku se vstup do letošního ročníku příliš nevydařil, hned v prvním zápase totiž prohrálo vysoko na hřišti Dortmundu (4:1). Red Bull sehrál úvodní domácí utkání proti nováčkovi z Düsseldorfu, utkání nakonec nabídlo dvě přesné trefy a tedy remízu 1:1, což je pro fotbalisty Lipska určitě málo.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi RB Lipsko a Hannover 96.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

RB Lipsko – Hannover 96

3:2

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 9. Y. Poulsen, 40. Werner (Forsberg), 63. Werner (Forsberg) – 13. Füllkrug, 65. Albornoz (Walace)

Karty:   45+1. Demme (RBL), 55. Mukiele (RBL), 74. Kampl (RBL), 90+3. Sabitzer (RBL) – 25. Füllkrug (HAN), 68. Wood (HAN), 74. Sorg (HAN)

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.

RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban (C), Saracchi – Kampl, Ilsanker, Demme (60. Laimer), Forsberg (74. Sabitzer) – Y. Poulsen, Werner (87. Klostermann).
Náhradníci: Müller – Cunha, Klostermann, Laimer, Sabitzer, Bruma, Upamecano.

Hannover 96: Esser – Sorg (86. Bakalorz), Anton (C), Wimmer – Mania (65. Haraguči), Schwegler, Walace, Albornoz – Asano (65. Wood), Bebou – Füllkrug.
Náhradníci: Tschauner – Bakalorz, Elez, Fossum, Haraguči, Ostrzolek, Wood.

Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Bandurski