Menu

Hokej

Extraliga dorostu

BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava

3:2

konec (1:0, 2:0, 0:2 - N 0:1)

15.09.2018, 10:00 • ZS Kotlina • Skupina Střed • Milan Sochor (@minusochor)

V základní hrací době Jihlava vyrovnat nestihla, těšit se může alespoň z bonusového bodu z nadstavby, kterou gólem v prodloužení rozhodl Matouš Menšík. Dukla tak ani na třetí pokus nevyhrála a v tabulce má dva body.

Havlíčkův Brod naopak navázal na čtyřbodovou výhru v Táboře. Po třech kolech má na svém kontě sedm bodů. (12:14:21)

Konec zápasu.

63:38

Dukla právě vstřelila branku!
Marek Chvátal protáhl kličku do forhendu tak daleko, že se dostal mimo střelecký úhel, skvělým pasem ale uvolnil z druhé vlny najíždějícího MATOUŠE MENŠÍKA. Ten svým pohybem zmátl domácího brankáře a po blafáku do forhendu zametl puk do odkryté části klece! Asistence: Marek Chvátal.

63:02

Jonáš Jungwirth už při rovnovážném počtu hráčů na ledě střílel z levého kruhu, zamířil ale přesně do prostředka brány na připraveného Daniela Krále.

62:28

Obránce Jihlavy střílel od modré čáry, domácí bek jeho pokus zablokoval tělem, a mohl tak svůj tým znovu osvobodit.

62:18

Havlíčkův Brod se osvobodil, už se ale zase musí formovat ve vlastním pásmu, kam se mezitím hráči Dukly vrátili.

60:44

Matouš Menšík střílel z dobré pozice, po něm ještě dorážel Matyáš Sapík, Daniel Král ale puk famózním zákrokem zastavil. Jenže domácí se budou bránit v oslabení, Adam Jiráček (HBR) je vyloučen za faul kolenem.

60:15

Marek Chvátal z pravého křídla najel až před brankoviště Havlíčkova Brodu, zblízka ale Daniela Krále nepokořil.

60:01

Začalo prodloužení.
Jihlava dvěma góly v pětiminutové přesilové hře po tečích Ondřeje Broži a Šimona Zdarsy pořádně zdramatizovala závěr utkání, na vyrovnání nakonec ale nedosáhla, a tři body si do tabulky připisují Bruslaři.

Konec zápasu.

59:47

Domácí vyvezli puk do středního pásma a už to vypadá, že hubený náskok udrží. Jihlavě se čas na vyrovnání rychle krátí.

59:07

Jihlava vyhrála buly a hostující brankář míří na střídačku. Daniel Král mezi tím musí čelit spršce střel, před havlíčkobrodským brankovištěm je pořádný provoz.

58:52

Hra je přerušena a vhazovat se bude po pravici Daniela Krále. Jihlava si bere oddechový čas a Jiří Švec je připraven odjet na střídačku.

58:17

Domácí už hrají v plném počtu, přesto se musí bránit útokům Jihlavy, která se žene za vyrovnáním. To by byla senzace, kdyby se jí to podařilo.

57:40

Jihlavě se teď nedaří usadit v útočném pásmu. Když hosté přejdou modrou čáru, hned jsou u nich obránci Havlíčkova Brodu, kteří znovu dvakrát po sobě vyhodili puk na soupeřovo území.

56:57

Havlíčkovu Brodu se teď daří v oslabení bránit dobře. Domácí třikrát v řadě obrali soupeře o kotouč a vyhodili jej přes všechny čáry.

55:32

Trenér Petr Beránek si po dvou rychle inkasovaných brankách bere pro své svěřence oddechový čas, aby je nechal odpočinout a vysvětlil jim taktiku pro zbytek oslabení.

55:32

Dukla právě vstřelila branku!
A Jihlava rázem ztrácí jedinou branku, před sebou má ještě 2 minuty a 17 sekund trvající přesilovou hru! Marek Chvátal vyslal další ránu od modré čáry, kterou tentokrát tečoval ŠIMON ZDARSA! Asistence: Marek Chvátal, Daniel Pavelec.

55:21

Nepřesná rána Jihlavy se odrazila od mantinelu a kotouč ji utekl do středního pásma, hosté ovšem s přechodem modré čáry neměli problém a jsou znovu usazeni v pásmu Havlíčkova Brodu.

54:38

Hosté svého soupeře pevně svírají a Daniel Král se má co ohánět, aby neinkasoval podruhé. Jihlava pálí ze všech možných pozic.

53:26

Dukla právě vstřelila branku!
Hosté se brzy prosadili a závěr zápasu bude ještě pořádně dramatický! ONDŘEJ BROŽA tečoval ránu Marka Chvátala mimo brankářův dosah, pětiminutový trest se vstřelenou brankou samozřejmě neruší. Asistence: Marek Chvátal, Matouš Menšík.

52:49

Adam Dvořák (HBR) si za vlastní bránou vyšlápl na Jonáše Jungwirtha, za což je potrestán na 5 minut + osobním trestem do konce utkání za zásah do halvy nebo krku. Trest odpyká David Krejčí.

51:42

Aktivnějším týmem jsou dorostenci Dukly, ale nedaří se jim prosadit přes pozornou obranu Havlíčkova Brodu. Z ojedinělé akce domácích před brankou hostů zahrozil Vladislav Juřica, jeho bekhendový pokus brankář Jihlavy vyrazil.

48:55

Martin Zych inkasoval u pravého hrazení tvrdý hit, po kterém zůstal ležet na ledě, a hra je tak přerušena. Havlíčkobrodský kapitán vypadá otřeseně, ale věříme, že v utkání bude pokračovat.

48:18

Dukla přešla do útočné fáze a od modré čáry nahazoval kotouč Václav Vranka, jeho pokus ale zablokoval v prostoru mezi kruhy domácí obránce, jenž okamžitě rozehrává do útoku.

47:35

Domácí mužstvo svíralo soupeře i po návratu potrestaného Matyáše Sapíka na led, střela Adama Dvořáka od modré čáry skončila v rukavici Jiřího Švece.

46:20

Bruslaři se drží v útočném pásmu, teď jim ale pláchl Šimon Zdarsa. Mohl postupovat sám na brankáře, skvěle se k němu ale vrátil Martin Zych a připravil jej o kotouč.

45:14

Jihlava se snaží tlačit dopředu, jenže se jí na hole lepí nepřesnosti. Z ojedinělého útoku Havlíčkova Brodu vyrazil dopředu Vladislav Juřica a vybojoval faul. Matyáš Sapík (JIH) je vyloučen za podražení.

42:55

Jihlava se dlouho marně pokoušela dostat do pásma, překážely jí vlastní nepřesnosti. Nakonec se jim to podařilo a nahození Štěpána Šabatky jen těsně mimo tři tyče tečoval Matouš Menšík.

40:39

Jako první vyrazili do útoku jihlavští hokejisté, je střele se ale nedostali. Na druhé straně Bruslaři poslali puk z úhlu před brankoviště, kde situaci vyřešil přikrytím puku lapačkou Jiří Švec.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině dělali domácí svému soupeři problémy bojovnou hrou a dokázali si vypracovat tříbrankové vedení. Nejprve se po dorážce radoval Karel Matoušů, následně hostujícího brankáře prostřelil ránou od modré čáry Adam Dvořák. Třetí dějství začne přibližně v 11:26.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:53

Daniel Král teď nahození od pravého mantinelu vyrazil betony trošku ledabyle, čehož mohl využít Ondřej Broža. Ten se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, havlíčkobrodského brankáře ale neprostřelil.

38:16

Dukla se bez větších problémů ubránila a teď už hraje v plném počtu. Domácí se snažili zaútočit proti pětici bránících soupeřů, nedokázali ale přejít modrou čáru vinou ofsajdu.

37:30

Jihlavští mladíci se brání úspěšně. Dvakrát po sobě se dokázali osvobodit, a teď mohli dokonce zahrozit v útoku, kdyby je na modré čáře nezastavil odpískaný ofsajd.

36:07

Bruslaři teď navíc mají k dispozici přesilovou hru. Ondřej Broža (JIH) si pomohl v obraném pásmu hákováním, za což je potrestán dvěma minutami.

35:44

Havlíčkův Brod trápí svého soupeře bojovným výkonem. Domácí zodpovědně brání, a v útočném pásmu se nebojí agresivně napadat, což hostům činí potíže.

32:58

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Domácí se ujímají tříbrankového vedení! Bruslaři dokázali sevřít soupeře v jeho pásmu a na modré čáře napřáhl ADAM DVOŘÁK! Hostující brankář jeho ránu dokázal ztlumit betony, puk ale přesto doklouzal až za brankovou čáru. Asistence: Michal Beneš, Vladislav Juřica.

30:28

Napadání Havlíčkova Brodu dělá teď jihlavským obráncům značené problémy. Hostům se vůbec nedaří založit útočnou akci a Daniel Král je díky tomu bez práce.

28:32

Znovu. Jihlava po nevyužité početní převaze málem inkasovala. Vladislav Juřica byl v dobré střelecké pozici, jeho rána zápěstím z levé strany ale těsně minula bližší tyč.

27:01

Jihlava se držela v pásmu Havlíčkova Brodu, gólu se ale nedočkala. V samotném závěru projel přes celé hřiště Matouš Menšík, těsně před Danielem Králem ale ztratil balanc, a z šance tak nic nebylo.

25:01

Filip Dymák (HBR) se podruhé v krátkém čase provinil podrážením a znovu oslabí svůj tým. Dukla může snížit na rozdíl jediné branky.

24:41

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Situace z první dvacetiminutovky se opakuje! Domácí ubránili přesilovou hru soupeře a následně se sami prosadili! Hostující brankář střelu Michala Beneše vyrazil jen před sebe a KAREL MATOUŠŮ dorazil puk bekhendem do odkryté části klece! Asistence: Michal Beneš.

23:13

Dukla svírá svého soupeře a snaží se o častou střelbu. Daniel Král ovšem působí jako neprůstřelná zeď a puky, které nezůstanou v jeho výstroji, se od něj odráží k mantinelům.

21:51

Jihlava může vyrovnat v přesilové hře. Filip Dymák (HBR) se provinil podrážením, a míří tak na trestnou lavici.

21:32

Filip Dymák se řítil dopředu po levé straně, měl kolem sebe dost prostoru, jeho střela zápěstím zamířila jen těsně vedle levé tyče jihlavské svatyně.

20:45

Dukla začala druhou třetinu náporem. Jihlavští zamkli soupeře v jeho pásmu a Šimon Zdarsa střílel z pravé strany, na Daniela Krále si ale nepřišel.

20:01

Začala druhá třetina.
Ve vyrovnané první třetině se mohli ujmout vedení hráči jihlavské Dukly. V přesilové hře pěti proti třem si vytvořili zajímavé příležitosti, recept na Daniela Krále ale nenašli. Naopak krátce po konci početní výhody inkasovali. Po přihrávce Karla Matoušů otevřel skóre Vladislav Juřica. Druhá perioda začne přibližně v 10:43.

20:00

První třetina skončila.

19:54

V posledních sekundách se ještě hosté dostali do útočného pásma, kde se snažili využít rozhozené obrany Havlíčkova Brodu. Matouš Menšík ovšem z pravého kruhu minul domácí klec.

19:13

Po ofsajdu Jihlavy hosté vybojovali kotouč z buly a přešli do útočné třetiny. Jonáš Jungwirth dva kroky za modrou čárou vystřelil, puk ovšem neomylně našel v lapačce pozorný Daniel Král.

17:33

Daniel Král je Havlíčkovu Brodu silnou oporou. Matyáš Sapík se uvolnil na levém kruhu a vypálil na domácího brankáře, který už byl v rozkleku, i tak ale vymrštil lapačku do vzduchu a vyrazil vysoký kotouč do ochranné sítě.

16:29

Vladislav Juřica kroužil v útočném pásmu jako sup, až si nakonec z pravého kruhu vybral cestu přímo před brankoviště, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ovšem skončilo na chráničích Jiřího Švece.

14:47

Domácí měli skvělou možnost odskočit soupeři na rozdíl dvou branek. Adam Rauš dostal přihrávku přes brankoviště, Jiří Švec se ale dokázal rychle přesunout a kotouč mířící do branky vykopl levým betonem!

14:04

Dukla se dokázala rychle osvobodit a domácí museli útočnou akci zakládat úplně od začátku. Při zavážení kotouče do pásma je ale zastavil ofsajd.

13:15

Marek Chvátal nahodil puk před brankovištěm, kde ve zmatku domácí brankář ukryl kotouč pod lapačku. Ondřej Broža (JIH) se při snaze o dorážku provinil sekáním, a Havlíčkův Brod tak má k dispozici první přesilovou hru.

11:28

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Domácí dvojnásobnou početní převahu soupeře ubránili a po ní se sami prosadili! Karel Matoušů zavezl puk do útočného pásma po pravé straně, následně přihrál před brankoviště VLADISLAVU JUŘICOVI, jenž se zblízka trefil na pravý beton jihlavského brankáře! Asistence: Karel Matoušů, Michal Beneš.

09:38

Domácí mohou znovu děkovat Danieli Královi. Daniel Pavelec se totiž opřel do puku mezi kruhy, jeho přízemní ránu ovšem domácí gólman zastavil betony.

09:08

Matouš Menšík nejprve hledal přihrávkou přes brankoviště Jonáše Jungwirtha, který pas nezpracoval. Pak Menšík sám střílel z pravého kruhu, Daniel Král mu ale zmenšil střelecký úhel a kotouč zachytil do výstroje.

08:31

Daniel Král teď zažíval perné chvilky, nejnebezpečnější byla rána Daniela Pavelce od modré čáry. Daniel Král ji vyrazil a Adam Rauš pak svůj tým osvobodil dlouhým vyhozením.

07:55

Dukla bude hrát přesilovou hru 5 na 3! Adam Jiráček (HBR) nejprve při obranné snaze podrazil Tadeáše Kubu, následně se při signalizované výhodě provinil podražením i Matěj Kozlík (HBR).

06:58

Havlíčkův Brod se držel v útočném pásmu, kde se teď bude vhazovat. Jihlavští dorostenci sice odebrali svému soupeři puk, pak jej ale vyhodili jenom na zakázané uvolnění.

05:48

Hraje se ve vysokém tempu, hra se přelévá z jedné strany na druhou. Opticky mají o něco navrch domácí Bruslaři, jejichž aktivita ale zatím ke gólové šanci nevedla.

03:35

Domácí dorostenci se dostali do zajímavé příležitosti, když z mezikruží mohl vypálit Karel Matoušů, jeho rána ale Jiřího Švece neohrozila, neboť byla zablokována obránci.

02:20

Ani jeden z brankářů teď příliš práce nemá. Jihlavský Ondřej Broža sice přešel modrou čáru a hned vystřelil, tento ojedinělý pokus ale domácímu brankáři vrásky na čele nepřidělal.

01:19

Matěj Kozlík se snažil protlačit po pravém křídle dopředu, stál proti němu ale o hlavu větší a mohutnější Matyáš Sapík, který jej tělem od kotouče odstavil.

00:24

Dukla byla na úvodní buly úspěšnější a hned vyrazila do útoku. Jihlavští dorostenci postupovali proti dvěma Bruslařům, střelu Matouše Menšíka k pravé tyči vytěsnil Daniel Král vyrážečkou.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Král (Kukeně) – Dvořák, Besmák, Zych, Jiráček, Kuchta, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš, Holenda, Kozlík, Beneš, Krejčí, Prášek

HC Dukla Jihlava: Švec (Pulda) – Vovsík, Sapík, Chvátal, Šabatka, Hrbek, Vranka – Melenovský, Zdarsa, Broža, Menšík, Pavelec, Kuba, Jungwirth, Báťa, Štorek

Rozhodčí: Jiří Ondráček – Erik Berger, Marek Tichý.
HC Dukla Jihlava začala sezonu v Českých Budějovicích, kde místním dorostencům podlehla 1:3. Po tomto utkání si ovšem připsala alespoň jeden bod, protože vyhrála následné prodloužení.

Ve druhém kole Jihlavští hostili Kometu Brno, se kterou sehráli mnohem vyrovnanější bitvu než jejich krajský rival. Na začátku třetí třetiny dokonce vedli, nakonec se ale museli smířit s těsnou porážkou 3:4. Radost jim neudělaly ani samostatné nájezdy, v nichž byl úspěšnější celek z jihu Moravy, a po dvou kolech má tak Dukla na kontě jeden bod.
BK Havlíčkův Brod utrpěl v prvním kole vysokou porážku 1:8 od Komety Brno, kde nezískal ani bonusový bod z nadstavby. Mladí Bruslaři, jejichž hlavním cílem je záchrana extraligy, si spravili chuť v Táboře. Po těsném vítězství 3:2 zvládli i nadstavbové samostatné nájezdy, a připsali si tak do tabulky první čtyři body.
Vítáme vás u on-line přenosu ELIOD Extraligy dorostu, ve kterém se na ledě Kotliny střetnou krajští rivalové BK Havlíčkův Brod a HC Dukla Jihlava. Utkání začíná v 10:00.

BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava

3:2

konec (1:0, 2:0, 0:2 - N 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Juřica (Matoušů, Beneš), 25. Matoušů (Beneš), 33. Dvořák (Beneš, Juřica) – 54. Broža (Chvátal, Menšík), 56. Zdarsa (Chvátal, Pavelec), 64. Menšík (Chvátal)

BK Havlíčkův Brod: Král (Kukeně) – Dvořák, Besmák, Zych (C), Jiráček, Kuchta, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica (A), Rauš (A), Holenda, Kozlík, Beneš, Krejčí, Prášek

HC Dukla Jihlava: Švec (Pulda) – Vovsík, Sapík (A), Chvátal (C), Šabatka, Hrbek, Vranka – Melenovský, Zdarsa, Broža, Menšík (A), Pavelec, Kuba, Jungwirth, Báťa, Štorek

Rozhodčí: Jiří Ondráček – Erik Berger, Marek Tichý

Průběh zápasu
1. třetina
07:55 HBR 2 Jiráček, podrážení
HBR 2 Kozlík, podrážení
11:28 HBR 1:0 Juřica (Matoušů, Beneš)
13:15 JIH 2 Broža, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
21:51 HBR 2 Dymák, podrážení
24:41 HBR 2:0 Matoušů (Beneš)
25:01 HBR 2 Dymák, podrážení
32:58 HBR 3:0 Dvořák (Beneš, Juřica)
36:07 JIH 2 Broža, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
45:14 JIH 2 Sapík, podrážení
52:49 HBR 5+OK Dvořák, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku, odpyká Krejčí
53:26 JIH 3:1 Broža (Chvátal, Menšík)
55:32 JIH 3:2 Zdarsa (Chvátal, Pavelec)
Konec
Prodloužení
60:44 HBR 2 Jiráček, faul kolenem
63:38 JIH 3:3 Menšík (Chvátal)
po prodl.