Menu

Hokej

2. liga - Jih a Východ (ČR)

IHC Králové Písek – SKLH Žďár nad Sázavou

3:4

konec (0:1, 2:1, 1:2)

15.09.2018, 17:30 • Zimní stadion Písek • 2. kolo • Kateřina Němcová

Tipsport: 3.1 5.0 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Drama s velkým D až do samého konce! Tři body sice dnes získávají – zcela po zásluze – hokejisté Žďáru po těsné výhře 3:4, Písečtí se však rozhodně nemají za co stydět. Ba naopak, s největší pravděpodobností jsou na správné cestě. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (19:41:01)

Konec zápasu.

59:10

Po usazení se v pásmu vystřelil Sýbek, Sláma pohotově vyrazil nad sebe.

58:57

Oddechový čas pro Písek. Domácí mají nejspíš poslední šanci na vyrovnání.

58:56

Další trest pro kapitána hostů.

58:43

Písek hraje v pěti.

57:41

Hosté právě rozebrali bránící čtveřici Píseckých, do zakončení kombinace se ale znovu postavil Hauser a zachránil situaci.

57:15

Plameny mají možnost Písku ještě více odskočit – berou si oddechový čas.

56:54

Hosté kompletní.

56:42

Na pořadu je ona ohraná písnička dnešního utkání – vyloučení na straně Písku.

55:34

Obrovská šance Jana Sýbka – sám se proháčkoval, přesněji řečeno snadno proklouznul, pásmem hostů, kteří překvapivě připomínali solné sloupy, načež se dostal i k zakončení – v rozhodující okamžik však byl ale přece jen zastaven ..a povalen, vše ale proběhlo v souladu s pravidly.

54:49

Komplikace pro hokejisty Žďáru – opět nakrátko přijdou o jednoho muže v poli.

53:54

Střed pravého kruhu se stal odpalištěm pro Franeka, Hauser ukryl puk v lapačce.

52:51

Písek právě vstřelil branku!
Už to tu padlo – Petr Hučko a JAN SÝBEK dnes hrají jako jedna ruka, druhý jmenovaný prostřelil Slámu po Hučkově pasu zpoza brány a vrátil Písecké do hry. ASISTENCE: Petr Hučko

52:24

Velká možnost hnout se stavem utkání pro domácí celek – na dvě minuty ši šel utřídit myšlenky Martin Pleva.

51:57

Dlouhým pasem chtěl vyslat do útoku Nováka Ondřej Hora, první jmenovanému však přihrávka nesedla.

51:10

Písečtí se nyní zkusí poprat o kontaktní branku.

50:50

Žďár právě vstřelil branku!
První rána kapitána nabitá – v jednoduchosti je krása, řekl si na modré čáře MARTIN PLEVA, napřáhl se a Hausera svou dělovkou nekompromisně propálil. Přesilovka Žďáru dnes opravdu píše.. ASISTENCE: Josef Kolda

50:15

Dvě minuty s přidanou dávkou fanouškovského nesouhlasu pro Davida Cibocha. Písek hraje ve čtyřech.

49:00

Chvilka těsna na Hauserově brankovišti, domácí se snažili vyprovodit jednoho z hostujících hráčů pryč od vlastní svatyně, jenom to nevzali za úplně dobrý konec. Sudí však houf včas rozehnal a hra může pokračovat.

47:41

Písečtí potřebují získat puk a jít dopředu, hosté ale moc dobře vědí, co dělají a hrací předmět záměrně předržují nebo si ho nahrávají tak protřele, že domácí jen bez výsledku polykají "kilometry" na bruslích.

46:17

Hučko šikovně zavezl do pásma, nikdo z týmových kolegů se mu ale na přihrávku nenabídl. Kotouč si přebrali hosté a okamžitě se nastěhovali zpět do útočné třetiny.

45:41

Zaskočit Hausera teď zkusil střelou z velkého úhlu Franek, domácí gólman jeho úmysl včas přečetl a utěsnal mezeru u své levé tyče.

45:26

Čas Píseckým neúprosně utíká, dochází k první strkanicím..

44:15

Sýbek se pokoušel najít žabičkou Polatu, tomu už ovšem na zaútočení nezbývalo příliš mnoho sil. Odešel střídat a nechal angažovat se čerstvější spoluhráče.

41:47

Žďár právě vstřelil branku!
S jejím dalším vývojem si už ovšem poradili podstatně lépe – puk v přesilovkové kombinaci na zhuštěném prostoru u Hauserova brankoviště zkoušela doklepnout za čáru hned trojice hostů, úspěch z nich nakonec zaznamenal pouze TOMÁŠ FRANEK, jenž ze skrumáže zakončoval do levého horního rohu. ASISTENCE: Jan Hasoň, Jakub Peslar

41:27

Hokejisté Žďáru se začátkem početní výhody nenaložili dobře, vyhodili puk přes všechny čáry – icing.

40:51

Další dvouminutové prořídnutí v řadách Píseckých – na dvě minuty si odkráčel posedět Hučko za podražení.

40:23

Z pokleku z mezikruží prozkoušel Hausera Jícha, zacílil však příliš vysoko.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:26

Vhazování v pásmu hostů.

38:37

V závěru třetiny se vodí puk spíše po mantinelech.

37:23

Sýbek a Hučko – tato dvojka má dnes pré. Společně teď přebruslili hostující hráče a zkusili Slámu znovu po svém překvapit, tentokrát jim to ale dle představ nevyšlo.

36:30

Osobní trest právě přiznal hlavní sudí píseckému Romanu Jabůrkovi.

35:27

Útočným pásmem teď hodně sebevědomě projel hostující Prokš, jenž rovněž ukázal, že má šikovné ruce – Hauser proti jeho střele ale opět pozorný.

34:22

Písek právě vstřelil branku!
Dávat góly je jednoduché, jste-li JAN SÝBEK. Alespoň tak to teď v podání píseckého útočníka s číslem sedmnáct vypadalo. Slámu parádně vymíchal, zakončil bekhendem a srovnal skóre zápasu – mimo to také vzbudil pořádnou vlnu ovací. ASISTENCE: Petr Hučko

33:45

Vše začalo nanovo, hráči IHC ale prokazují velkou bojovnost, do četných střel hostů i nadále odhodlaně lehají a pokoušejí se svému gólmanovi alespoň trochu vrátit to, co pro ně dnes zachránil.

32:52

Pár vteřinek na zotavení pro svůj tým získal po duchapřítomném vyhození junior Houdek.

32:34

To by mohl být pro domácí opravdu problém, zvlášť, udrží-li si hosté svou výkonnost z posledních minut. Celek od Otavy oslabuje na dvě minuty David Ciboch.

32:02

Hauserovi se bude dost možná po dnešním utkání tesat socha, je to právě on, kdo drží Písecké i nadále v těsném gólovém kontaktu.

31:00

Právě teď se v píseckém obranném pásmu otevřela žďárská střelnice, vstup jako by byl zdarma, vystřelil si totiž takřka každý, kdo mohl. Písecký gólman se musel setsakramentsky ohánět, aby vše počapal.

30:25

Po pravé straně se vstříc písecké svatyni vyřítil Kunstmüller – Hauser zasáhl vyrážečkou.

30:00

Delší útočné dostaveníčko hostů přerušuje Hauser a kryje puk ve své výstroji.

29:18

Z prostoru mezi kruhy vypálil Prokš, domácí do jeho rány na poslední chvíli stačili vložit hůl – puk skončil v ochranné síti.

28:24

To by bývala mohla být velká parádička! Jan Sýbek jako kdyby se jaksepatří rozparádil, sjel si obloučkem až před Slámu a zkusil vystřelit, ten jeho pokus vyrazil nad sebe, písecký útočník se ho i přesto pokusil do sítě sklepnout. Otázkou je, jestli by byla hůl v povolené úrovni – na pohled to každopádně byla akce moc pěkná.

27:07

Písek kompletní.

26:42

Na obou stranách se hraje s velkým nasazením – hra má spád a tempo, diváci si nemají příliš na co stěžovat.

26:00

Premiérová (dnešní) za řeč stojící akce pro Jana Sýbka! Střelu po jeho pohledné kličkované ale Sláma zvládl včas vyrazit.

25:07

A záhy přišla na píseckou střídačku studená sprcha – další dvouminutový trest. Tentokrát putuje na vrub Romana Jabůrka.

23:50

Písek právě vstřelil branku!
A je srovnáno! FILIP VLČEK očividně věří na druhé šance, zejména na ty své. Ve své první akci se rozhodl vzít situaci na sebe, ačkoliv mu na druhé straně více než dobře najížděl volný Ciboch. Myšlenka to nebyla špatná, potáhl puk a přinutil SLámu povyjet, pročež na něj zívala prázdná klec – gólman ale stihl zasáhnout. Podruhé to Vlček zkusil silou a důrazem a zadařilo se, propasíroval kotouč za záda žďárského brankáře. ASISTENCE: Dominik Bílek

22:50

Písečtí se snaží nalézt klid na hokejkách, trochu jim ho právě dopřálo postavení mimo hru.

21:22

Žďár právě vstřelil branku!
A je to tady, první využitá početní výhoda. Svou kombinaci zakončili hosté přihrávkou na střed modré čáry, kde čekal napřažený Lojek – jeho příklep pak před bránou šikovně ztečoval JAKUB PESLAR, načež puk skončil v horní části Hauserovy brány. Nebylo toho moc, co by písecký gólman mohl s touto situací udělat, snad jen kdyby uměl zázraky. ASISTENCE: Martin Lojek, Tomáš Franek

20:53

Trest za příliš mnoho hráčů odchází odsedět modrožlutý Volf.

20:05

Bleskovým výpadem mínil překvapit Slámu ihned po vhazování Polata, k zrealizování své myšlenky ovšem neměl adekvátní podmínky. Hosté si rychlonohého útočníka Písku pohlídali. Obratem se zkusil prosadit střelou od vlastní střídačky Franek, Hauser jeho střelu zklikvidoval lapačkou.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina utkání je u konce – po vlažném začátku zápas získal zajímavý náboj a je více než možné, že jeho zápletka bude ještě hodně dramatická. Vedení se v závěru dvacetiminutovky ujali hosté zásluhou Lukáše Jíchy, jenž pohotově zužitkoval pochybení domácích v jejich početní výhodě.

20:00

První třetina skončila.

18:56

Žďár právě vstřelil branku!
Štěstí v neštěstí právě zahrálo do karet hostům – po nadějném tlaku Jihočeši nedokázali zachytit vyhozený kotouč, toho se tak spěšně ujal LUKÁŠ JÍCHA, jenž pak Hausera do slova a do písmene vykoupal. Ve vlastním oslabení a po rychlém úniku podél levého mantinelu, odkud si sjel přímo před bránu, zakončoval i navzdory pádu, domácí gólman však kvůli špatně přečtené situaci a pozdnímu přesunu jen bezmocně přihlížel líně se klouzajícímu kotouči, jenž nakonec skončil za brankovou čárou.

18:30

Slibnou kombinaci hokejisté od Otavy nakonec překombinovali.

18:02

Domácí mají možnost napravit si reputaci, vinou Plevy se hosté budou muset znovu bránit. Útočník Žďáru byl sudím přistižen při podražení soupeře.

15:18

Vyhazovat se zatím daří i Píseckým.

14:23

Hosté kompletní. Nyní mají k dispozici přibližně minutu přesilové hry.

13:58

Na své si mohou příjít i Plameny, v náporu se nejspíš nechal unést Jakub Volf, jenž si pomohl sekáním.

13:58

V závěru početní převahy si Písečtí vytvořili pořádný tlak! Puk do brány cpali i silou vůle Vlček s Cibochem, hostující gólman ale ukázal, že má pro strach uděláno a do jejich střel se nebojácně položil.

12:23

Hokejisté Žďáru jdou do tří.
Vyloučení SKLH Ždár nad Sázavou – Marek Prokš (2 min – PDOH)

11:48

Plameny vyhazují i napodruhé.

11:18

První pokusy o okupaci pásma hosté zatrhli hned v samém zárodku, Písečtí musejí začít nanovo.

10:32

Přichází první šance na zlomový okamžik – přesilová hra pro domácí celek. Menší trest za faul vysokou holí právě inkasoval Kolda.

10:00

Velká příležitost i na druhé straně – Franek nastřelil levou tyč Hauserovy klece!

09:07

O dobrý krok napřed byl teď před svými protihráči modrožlutý mladíček Adam Novák, jenž bez váhání vypálil – mířil k pravé tyči, těsně však minul.

08:10

Zhruba ze středu pravého kruhu nebezpečně vypálil písecký Petr Hučko, jenž jasně demonstroval, že na jeho ránu si budou muset hosté a především jejich maskovaný muž dávat pozor.

07:28

Po levém křídle si sjel šikovně Stehlík, který zdlouhavě uvažoval, komu by před Hauserovo pracoviště nahrál, pozice nikoho ze spoluhráčů ho nicméně ani trochu neoslovila. Rozhodl se proto pro rychlé zakončení, to ale směřovalo křížem na zadní mantinel.

06:10

Z mezikruží zkusil založit akci Bílek, hostující hráč do jeho pokusu stačil vložit hůl. Po několika krátkých svižných pasech se puk dostal opět před gólmana hostů, toho však jakýchkoliv starostí zbavili jeho pohotoví týmoví kolegové. Zůstal tak opět bez zásahu.

05:13

Písečtí se po delší době relativního ničeho krátce usadili v pásmu, k ničemu uspokojivému to ale nevedlo.

04:47

Přihrávka rukou.

04:14

Přes modrou čáru spěšně přešel Vlček, který pohotově zbystřil na druhé straně najíždějícího Cibocha, jeho přihrávka však nebyla vůbec dobrá, hůl píseckého forvarda s číslem dvacet přeskočila.

03:07

Třetinu pro svůj tým získal ve středním pásmu dobře operující Polata, od nějž se černý kus gumy dostal na modrou čáru, kde zpracoval a posléze vyslal prudký příklep Hanus. Sláma jeho pokus ale bez větších obtíží vyrazil svým levým betonem.

02:20

S hracím předmětem si poprvé potykali i domácí – u levého kruhu si ho vzal do péče Novák, jeho pobídku však nikdo netečoval – odpískáno zakázané uvolnění.

01:00

Hokejisté Žďáru vsázejí na jistotu, své štěstí zkoušejí znovu – tentokrát s tradičním založením akce zpoza vlastní svatyně. Puk sice k Hauserovi zavezli, ke své velké nelibosti ho ovšem záhy na úkor dobře napadajících domácích ztratili.

00:05

Hučko málem vhazování králem – písecký velvyslanec na úvodním buly zaváhal, kotouč tak do hry dostal hostující Jícha. Jeho spoluhráči se okamžitě rozutekli do všech světových stran, jejich pokus o první útočnou akci posléze zastavil ofsajd.

00:01

Utkání právě začalo.
Hokejisté obou celků již pomalu vstupují na ledovou plochu, utkání začne každou chvíli.
Úvodní sestavy:

IHC Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Suda, Hora, Parýzek "C", Houdek – Hanus, Hučko, Stauber, Sýbek "A", Rod, Ciboch, Polata "A, Volf, Strnad, Bílek, Jabůrek, Novák, Vlček

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Marek, Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva "C", Peslar, Kališ – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller "A", Bureš, Jícha, Hasoň, Franek, Stehlík "A"
Hezký večer všem příznivcům druholigového hokeje, kteří se rozhodli sledovat utkání mezi celky IHC Písek a SKLH Žďár nad Sázavou.

Zápas plný očekávání, i tak by se dalo charakterizovat utkání, k němuž se na píseckém zimním stadionu pomalu ale jistě schyluje. Minimálně z pohledu domácího mužstva zcela určitě.

IHC PÍSEK:
Vstup hráčů IHC do přípravy na novou sezonu dlouho připomínal jakési přípravné radovánky – Písečtí v jejím úvodu nastřádali šest výher v řadě poté, co vedle dvojzápasů s českobudějovickým David Servisem a Milevskem zvládli i prověrky s Příbramí a s Letňany. Po této výsledkové vzpruze je ovšem čekala nepříjemná konfrontace s realitou – první zářijový víkend se utkali hned se dvěma zahraničními soupeři, kteří na jihu Čech vyučovali v produktivitě. Jak francouzský Briancon, tak německý Weiden nasázel modrožlutým po pěti brankách (1:5, 0:5), čímž jejich vyzyvatel dostal ochutnat a posléze do dna vypít úplně jiný šálek kávy, než na jaký byl dosud zvyklý. Chuť si svěřenci trenéra Herra mírně spravili závěrečným a v pořadí druhým triumfem nad letňanskými Letci, na výhru se ovšem v tomto případě nadřeli podstatně víc, nežli v předcházejícím případě. Startem do nového druholigového ročníku však Jihočeši jasně demonstrovali, že si na podobnou hořkost zvykat v žádném případě nechtějí. Z oné výsledkové letargie se totiž probrali hned v úvodní duelu s Moravskými Budějovicemi, kde si díky stoprocentní koncentraci a týmovému výkonu dokráčeli pro cenné vítězství 2:5.

Nálepku klíčových hráčů si pro onen vítězný večer přivlastnili zejména nahrávač Jan Sýbek (0+4) a střelci Petr Hučko (2+1) a Filip Vlček (2+0).

SKLH Žďár nad Sázavou:
Hokejisté Žďáru nad Sázavou svými stabilními výkony poslední roky dokazují, že se s nimi musí vždy za všech okolností počítat. V uplynulé sezoně skončili druzí, spolu s tradičně ambiciózním a po postupu sahajícím Havlíčkovým Brodem jako jediní dokázali ve skupině pokořit metu sedmdesáti bodů (celkový zisk činil 74 bodů) a zajímavý, leč poměrně logický, je i fakt, že je nepostihla žádná dlouhodobější krize – pouze dvakrát v sezoně prohráli tři utkání v řadě, přičemž mezi těmito dvěma výkyvy byl zhruba pětiměsíční odstup, jinak se jim víceméně dařilo držet situaci pevně ve svých rukou. Do přípravy vstoupil celek z Vysočiny přinejmenším stylově a to sice exhibičním utkáním ke svému 80. výročí, v němž proti sobě nastoupili hvězdní kluboví odchovanci a současný druholigový kádr (11:12sn). Na tento jiskřivý zápas navázali dvěma porážkami od prvoligové Třebíče (5:2, 2:11), jejich síly pak prověřili i výše zmiňovaní Bruslaři, s nimiž nejprve padli 5:3, načež se radovali ve vítězné odvetě (6:5). Úspěšní byli i proti Dvoru Králové nad Labem (6:1), Trutnovu (6:2), Pelhřimovu (6:1) a jednou ze dvou případů i proti Moravským Budějovicím (2:3sn), ty však v nadcházející vendetě rovněž slavily nájezdový triumf a uzavřely přípravný účet plamenů na vyrovnanou bilanci 5:5. První mistrovské utkání pak sehrál celek z Vysočiny proti Medvědům z Pelhřimova, na které si vyšlápl v poměru 6:2.

Po dvou bodech si připsali Jakub Peslar a Lukáš Bureš (oba 1+1), mezi střelce se zapsaly i posily plamenů Tomáš Franek a Marek Prokš (oba 1+0).

Vzájemné zápasy v sezoně 2017/2018:
Pokud jde o vzájemné zápasy z minulé sezony, hvězdy a jejich konstalace byly vždy plně nakloněny hráčům Žďáru nad Sázavou, kteří se k výhře prostříleli ve všech ze čtyř předešlých případů.

4. kolo Písek – Žďár nad Sázavou 4:7
13. kolo Žďár nad Sázavou – Písek 6:2
22. kolo Písek – Žďár nad Sázavou 3:6
31. kolo Žďár nad Sázavou – Písek 5:1
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

IHC Králové Písek – SKLH Žďár nad Sázavou

3:4

konec (0:1, 2:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Vlček (Bílek), 35. Sýbek (Hučko), 53. Sýbek (Hučko) – 19. Jícha, 22. Peslar (Lojek, Franek), 42. Franek (Hasoň, Peslar), 51. Pleva (Kolda)

IHC Králové Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Suda, Hora, Parýzek "C", Houdek – Hanus, Hučko, Stauber, Sýbek "A", Rod, Ciboch, Polata "A, Volf, Strnad, Bílek, Jabůrek, Novák, Vlček

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) – Marek, Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva "C", Peslar, Kališ – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller "A", Bureš, Jícha, Hasoň, Franek, Stehlík "A"

Průběh zápasu
1. třetina
10:32 ZNS 2 Kolda, vysoká hůl
12:23 ZNS 2 Prokš, pozdní dohrání
13:58 PIS 2 Volf, sekání
18:02 PIS 2 Pleva, pozdní dohrání
18:56 ZNS 0:1 Jícha
Po 1. třetině
2. třetina
20:53 PIS 2 Volf, příliš mnoho hráčů
21:22 ZNS 0:2 Peslar (Lojek, Franek)
23:50 PIS 1:2 Vlček (Bílek)
25:07 PIS 2 Jabůrek, podrážení
32:34 PIS 2 Ciboch, podrážení
34:22 PIS 2:2 Sýbek (Hučko)
36:30 PIS 10 Jabůrek, nesportovní chování
Po 2. třetině
3. třetina
40:51 PIS 2 Hučko, podrážení
41:47 ZNS 2:3 Franek (Hasoň, Peslar)
50:15 PIS 2 Ciboch, podrážení
50:50 ZNS 2:4 Pleva (Kolda)
52:24 ZNS 2 Pleva, podrážení
52:51 PIS 3:4 Sýbek (Hučko)
54:49 ZNS 2 Lojek
56:42 PIS 2 Volf
58:56 ZNS 2 Pleva
Konec