Menu

Hokej

2. liga - Sever a Střed (ČR)

HC Kobra Praha – HC Řisuty

4:1

konec (1:0, 1:1, 2:0)

10.11.2018, 18:00 • ZS HC Kobra Praha • 16. kolo • Vít Trubička (@VtTrubika)

Tipsport: 1.9 4.6 2.72 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pro dnešek je to odsud z Braníku vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera. (20:06:56)
Je dobojováno! Kobra díky dvěma gólům ve třetí třetině upevnila své vedení a připisuje si velmi důležité tři body, navíc proti svému tabulkovému konkurentovi.

Konec zápasu.

59:46

Ještě poslední nádech akce v podání Kobry.

59:17

S vypětím všech sil brání domácí svůj předbrankový prostor proti agresivním Buldokům. A snaha to byla úspěšná, Kobře se povedlo vyvézt puk mimo ohrožení.

58:50

Filip Hanták si na modré čáře neobhodil dva řisutské obránce. Přesto se Kobra udržela v útočné třetině.

57:48

Po krátké anabázi Kobry před brankou Ilašenka se Buldoci opět nadechli k protiútoku. Na opačné straně hrací plochy ale strávili podobné množství času jako Kobra, načež se hra přesunula opět před branku Řisut.

56:55

Viktor Nestrašil se prosmýkl až do mezikruží. Již si stavěl hokejku na zakončení, když v tu chvíli se před něj sjeli dva obránci Řisut, které již prostřelit nedokázal.

55:52

Buldoci nakonec dokázali vytlačit svého soupeře z pásma a navíc vyjet na opačný konec kluziště. Kobra se zde pro zmírnění napětí rozhodla pro vyhození kotouče na icing.

54:56

Kobra pokračuje už víceméně v poklidu v tlaku na branku Řisut. O to usilovněji ale hosté bráni. Nedaří se jim ale zcela uvolnit napětí před Janem Ilašenkem.

51:48

Kobra právě vstřelila branku!
Krátce po vyrovnání početních sil stejně dokázali domácí navýšit své vedení! Rychlý průnik zakončil do řisutské branky JAN ŠERGL. Asistence: Jakub Verbík, Viktor Nestrašil.

51:14

Hosté v plném počtu.

50:57

Řisutům se povedlo vytlačit Kobru až k Moučkovi. Po delším sehrávání se ovšem Pražané rychle vypálili proti soupeřově brance.

49:44

Další přesilovku zahájila Kobra v útočném pásmu. V něm se snaží o rozestavení kombinačního čtverce, naráží ale na připravenou obranu Řisut, která nedovolí domácím rychlé pokračování v akci.

49:14

Vyloučení v týmu HC Řisuty (Michail Potechin – 2 min., podrážení).

48:49

Domácí v plném počtu.

48:03

Posléze Kobra přesunula těžiště hry na opačný konec. K zakončení se zde dostal Roman Verbík. Ovšem Ilašenko včas sevřel betony a puk vyrazil.

47:13

Pražanům se daří držet soupeře daleko od své branky, byť v útočném pásmu. Řisuty tím pádem nemají šanci z rohu vypálit na branku domácích.

46:49

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Lukáš Netolický – 2 min., pozdní dohrání).

45:45

Kobra právě vstřelila branku!
Nakonec domácí vytěžili navýšení svého vedení! Dlouhou kombinaci v útočném pásmu dokázal zakončit JIŘÍ KYSELA, po jehož trefě si Kobra bere zpět dvougólové vedení, Asistence: Filip Hanták, Marek Ryzák.

44:30

Kobra se snaží udržet v útočném pásmu. To se v mnoha ohledech daří, ovšem Řisuty obírají domácí o puk a roztahují hru po celé délce ledové plochy.

43:12

Kobra obětavě bojuje v rohu útočného pásma. Musí se v něm vyrovnat s dotěrnou obranou Řisut, která neuvolní domácím ani milimetr volného prostoru, načež se Buldoci díky tomu dostali k protiútoku.

41:24

Po vyrovnání početních sil se Buldoci odhodlali k průniku na branku Václava Moučka. Zde ale příliš zázraků nevyčarovali, načež se Kobra dokázala vrátit zpět.

41:07

Hosté v plném počtu.

40:57

Domácí v plném počtu.

40:15

Kobra zahájila závěrečnou periodu pomalou rozehrávkou od své branky. Velmi rychle si ale ukořistily kotouč pro sebe Řisuty. Ovšem domácí se stále, i bez puku, drží na hranici útočného pásma.

40:01

Začala třetí třetina.
Velmi vyrovnaná druhá perioda, což dokazuje i výsledek. V závěru třetiny se navíc hra lehce vyostřila. Ovšem Kobra stále má mírnou výhodu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:19

I přes oslabení se Řisuty stále dostávají do útočného pásma. Rychlými akcemi ale branku Moučka ohrozit nedokáží.

39:07

Vyloučení v týmu HC Řisuty (Jan Ilašenko – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku). Trest odpyká Josef Urbanec.

38:37

Domácím se povedlo vytlačit svého soupeře o trochu dále od své branky. Díky tomu musejí Řisuty kombinovat a vyčkávat na vhodný moment pro akci dále.

37:44

Řisuty se vytrvale snaží o vyrovnání, v čemž jim pomáhají i fanoušci. V obranné fázi se ale Kobře daří, byť nemůže vytlačit svého soupeře z pásma.

35:57

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jakub Schejbal – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Lukáš Netolický.
Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jiří Kysela – 2+2 min, hrubost).
Vyloučení v týmu HC Řisuty (Ondřej Krpata – 2+2 min, hrubost).

35:41

Řisuty právě vstřelily branku!
Krásný gól v podání řisutského celku! Ondřej Hampl si najel sám na Moučkovu branku, na kterou vypálil kotouč. Ten ale Mouček vyrazil. Při akci ale nechal zcela volnou branku, navíc se odražený kotouč dostal k ŠIMONU NÁPRSTKOVI. Ten dokázal posléze z první zakončit. Asistence: Ondřej Hampl, David Vyskočil.

35:15

Řisuty se posléze dostaly do šance. Dlouhodobou kombinaci v útočném pásmu zakončil Josef Urbanec, ovšem ani z bezprostřední blízkosti nedokázal Moučka překonat.

34:20

Po vyrovnání početních sil se Kobra opět dostala do útočného pásma. Ovšem byť zde drží hosty v sevření, na přímou střelu na Ilašenka stále nemají dostatek volného prostoru.

33:03

Domácí v plném počtu.

32:53

Pomalá rozehrávka Řisut od své branky rychle přešla v průnik kolem levého mantinelu. Ve středním pásmu ale dokázala kobří obrana přidržet pronikajícího hráče Řisut u mantinelu. Přesto samotnému průniku Středočechů do pásma nezabránila.

32:02

Řisuty se v přesilovce opět dostaly k aktivní hře před brankou Václava Moučka. Kobře se ale daří bránit a vyhazovat kotouče daleko od své branky.

31:03

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Marek Ryzák – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Menší trest odpyká Jan Šergl.

30:58

Kobra právě vstřelila branku!
Kobra hned první přesilovku využívá! JAKUB SCHEJBAL nahodil padáčkem kotouč z mezikruží, který s velkým štěstím propadl přímo za záda zmateného Ilašenka. Asistence: Viktor Nestrašil, Filip Hlinka.

30:08

Ze samostatného průniku vypálil na Moučka Matěj Kos. Gólman Kobry ale dokázal vyrazit kotouč svým betonem do opačného rohu ledové plochy. Díky tomu se Kobra dostala do útoku.

29:37

Kobra zahájila svou první přesilovku utkání velice aktivně. Takřka v prvních momentech sestavila útočný čtverec, z něhož prudce prověřila Jana Ilašenka.

29:22

Vyloučení v týmu HC Řisuty (David Vyskočil – 2 min., sekání).

28:28

Lukáš Netolický obětavě proniká kolem mantinelu za brankou soupeře. Byť měl v cestě opravdu velké množství kuželů v řisutském dresu, kolem všech se dokázal prosmýknout.

28:01

Zprvu nadějný průnik Ondřeje Krpaty zahořel v mezikruží před Moučkem. Řisutský útočník zde narazil na dvoučlenný obranný blok Kobry, který byl nad jeho síly.

27:05

Řisuty se po delší době dostaly do útočného pásma. Ovšem již na jeho začátku byli sevřeni u mantinelu domácími hokejisty. Díky tomu se rozhořel velmi tuhý boj o kotouč.

25:51

Kobře se povedlo osvobodit se a vyjet z vlastní třetiny. Na střelu to ale stále nestačí, Řisuty hájí svůj prostor relativně blízko u své branky.

25:05

Oba týmy v plném počtu.

24:37

Kobra se sice musí více držet před vlastní brankou, ovšem drží kotouč na svých holích a díky tomu má výhodu v hledání ideálního momentu pro přechod směrem k svatyni soupeře.

23:59

Jan Šergl nepřešel přes dva hráče Řisut za brankou Ilašenka. Buldoci se tím pádem dostali ke kotouči, který posléze vyvezli až před Moučka.

23:21

Řisuty se stále více odhodlávají ke hře v útočném pásmu. Proti tomu ale Kobra vystavila celkem precizní obranný blok, díky kterému zvládá soupeře obírat o kotouč a odrážet jakékoliv útočné snažení Buldoků.

23:05

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu HC Řisuty (Michal Šíma – 2 min., sekání).
Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Hanták – 2 min., vysoká hůl).

22:46

Domácí v plném počtu.

22:01

David Skočovský dokázal vyvézt kotouč z obranné třetiny svého týmu. Kobra tak získala dostatek času k přetransformování ve svém pásmu.

21:00

Řisuty pozvolna rozehrávají. Svými šancemi se dostávají před Moučka, ovšem velmi rychle zpět. V útočném pásmu se buldokům nedaří se usadit.

20:46

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Viktor Nestrašil – 2 min., hákování).

20:44

Jakub Kučera se dostal ke kotouči, ovšem již v obranném pásmu byl nedovoleně zastaven.

20:07

Ihned po vhazování se dostal do šance Tomáš Šmerha. Z pravé strany se pokusil o prověření gólmana Ilašenka, ovšem jeho střela na vzdálenější tyč mířila vedle řisutské branky.

20:01

Začala druhá třetina.
Velmi útočná první perioda ze strany Kobry. Snažení ale přetavili pouze v jednu gólovou trefu, Řisuty se nadechly k několika šancím až v druhé polovině třetiny. Do dalšího průběhu utkání tak domácí vstupují s mírnou výhodou.

20:00

První třetina skončila.

19:36

V závěru třetiny se oba celky přetahují o kotouč na úrovni středního pásma.

17:55

Marek Ryzák ubránil prostor za vlastní brankou před pronikajícími hráči Řisut. Následně dokázal nasměrovat svůj tým na opačnou stranu ledové plochy.

17:44

Po vyrovnání početních sil Kobra dokázala vyhodit kotouč na zakázané uvolnění.

17:37

Domácí v plném počtu.

16:54

Fantastický zákrok Václava Moučka! Před Ondřejem Krpatou se otevřel zcela volný prostor branky, neboť Mouček vyjel vedle ní. Rychle se ale dokázal vrátit a poslední chvíli skočil po kotouči a zastavil ho před brankovou čarou.

16:23

S postupně se vyvíjejícím časem se Řisuty stále více dostávají hlouběji do útočného pásma. Podařilo se jim navíc rozestavět přesilovkový útočný čtverec.

15:43

Počátek této přesilovky Řisutům příliš nevychází. Naproti tomu Kobra se tlačí do útočného pásma.

15:37

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Roman Verbík – 2 min., nedovolené bránění).

14:39

O průnik se nyní pokoušeli i hráči Řisut. Již ve středním pásmu ale narazili na kobří obranný blok, který dokázal zastavit akci buldoků.

12:57

Slibně si proti brance Řisut najížděl Dominik Šteiner. Ve svém průniku střední částí ledové plochy navíc dokázal obehrát hned tři hráče Řisut. Už mu ale nevyšel ideální moment k zakončení, díky čemuž projel s kotoučem na holi až za branku.

11:55

Průnik Řisutům nyní nevyšel. Již na modré čáře vlastním tělem zblokovat průnik Viktor Nestrašil. Kobra se posléze nadechla k protiútoku.

11:28

Pražané jsou sevřeni ve vlastním obranném pásmu. Nějakou chvíli se pokoušeli o rozehrávku, načež vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění.

10:40

Kobra se stále snaží o průniky do útočného pásma. Řisuty ale blokují každou akci již krátce za modrou čárou.

09:05

Povedené zakončení Tomáše Šmerhy! Poté, co se mu povedlo objet napříč útočným pásmem, najel si křižmo k brankovišti a ke vzdálenější tyči vypálil. Gólman Řisut ale dokázal v poslední chvíli zareagovat.

08:21

Domácí v plném počtu.

07:42

Kobře se povedlo roztáhnout hru a posléze přesunout její těžiště před řisutskou branku. Buldokům se navíc nedaří vrátit se zpět.

06:36

Přesilovka zatím Řisutům vychází. Hosté ze Středních Čech se usídlili v útočném pásmu, kde rozehráli přesnou kombinaci. S vystřelením ale dlouho odolávají.

06:21

Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Marek Ryzák – 2 min., podrážení).

05:39

Kobra právě vstřelila branku!
Domácí využívají svého tlaku a dostávají se do vedení! Rychlým protiútokem se dostal k přesnému zakončení FILIP HLINKA, jemuž se povedlo prostřelit kotouč za záda Jana Ilašenka. Asistence: Marek Ryzák.

05:26

Viktor Nestrašil neprošel přes dvojici hráčů Řisut.

05:08

Nadějný průnik Tomáše Šťastného zastavilo odpískání ofsajdu sudími.

04:25

Řisutským se povedlo vyhodit kotouč přes střední pásmo a na čas zmírnit tlak Kobry na vlastního gólmana. Pražanům ale netrvalo příliš dlouho, aby se dokázali vrátit zpět do útočné zóny.

03:23

Řisuty se poprvé v utkání nadechli k výraznější akci. Nic z ní ale tentokrát nevytěžily, naproti tomu Kobra dokázala obrátit hru dále od branky Václava Moučka.

02:57

Jakub Schejbal pozvolna ubránil nájezd Řisut do útočného pásma. Díky tomu se Kobra postupně posouvala do středního pásma.

02:10

Rychlý průnik Tomáše Šmerhy po pravém křídle! Mladý útočník se dokázal prosmýknout přes čtveřici řisutských hráčů a z pravého kruhu prudce vypálit na Ilašenka. Řisutský gólman ale dokázal kotouč včas vyrazit.

01:22

Domácí Kobra se hned zkraje odhodlala k útočnému nájezdu. Gólman Ilašenko se tedy musel držet na pozoru, ovšem k výraznější akci na něj nedošlo.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kobra Praha: Mouček (Novák) . Skočovský, Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Mucha, Netolický, Šeba, Kysela, Hanták, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka.

HC Řisuty: Ilašenko (Matuna) – Kučera, Chládek, Potechin, Dostál, Kolařík, Šíma, Libovický – Kos (C), Patyk, Urbanec, Krpata (A), Řepka, Vyskočil, Náprstek, Hampl, Kučera, Rod (A).

Rozhodčí: Horáček – Krátký, Svoboda.
Kobra má ale svému soupeři co vracet. První utkání, hrané ve Slaném totiž Řisuty ovládly výsledkem 6:3. Řisuty postupně navyšovaly své vedení a byť se Kobra v závěru snažila o snížení, k výraznějšímu gólovému příspěvku jim již chyběl čas. Ovšem Pražané, povzbuzeni výhrou nad Letňanami a Děčínem, budou chtít jistě bodovat. Naproti tomu Řisuty už více jak měsíc čekají na plný bodový zisk, byť se k němu přiblížili několika výhrami v prodloužení či v samostatných nájezdech.
Zejména pro Kobru bude toto utkání důležité. V případě bodového zisku by se mohla odlepit ze samého dna tabulky a předskočit šestou Bílinu. Zároveň by se bodově dotáhla právě na soupeře z Řisut. Ovšem ani Řisuty nejsou ve zcela konformní pozici. Na čtvrtý Děčín totiž ztrácejí hned čtyři body.
Zdravím vás u 16. kola 2. ligy, skupiny sever. Na ledě v pražském Braníku proti sobě nastoupí dva tabulkoví konkurenti – domácí HC Kobra Praha a hosté HC Řisuty. Celý zápas se rovněž ponese v duchu oslavy sta let od vzniku Československa. Přeji příjemné hokejové počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Kobra Praha – HC Řisuty

4:1

konec (1:0, 1:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Hlinka (Ryzák), 31. Schejbal (Nestrašil, Hlinka), 46. Kysela (Hanták, Ryzák), 52. Šergl (J.Verbík, Nestrašil) – 36. Náprstek (Hampl, Vyskočil)

HC Kobra Praha: Mouček (Novák) . Skočovský, Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Mucha, Netolický, Šeba, Kysela, Hanták, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka.

HC Řisuty: Ilašenko (Matuna) – Kučera, Chládek, Potechin, Dostál, Kolařík, Šíma, Libovický – Kos (C), Patyk, Urbanec, Krpata (A), Řepka, Vyskočil, Náprstek, Hampl, Kučera, Rod (A).

Rozhodčí: Horáček – Krátký, Svoboda

Průběh zápasu
1. třetina
05:39 KOB 1:0 Hlinka (Ryzák)
06:21 KOB 2 Ryzák, podrážení
15:37 KOB 2 Verbík, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
20:46 KOB 2 Nestrašil, hákování
23:05 RIS 2 Šíma, sekání
KOB 2 Hanták, vysoká hůl
29:22 RIS 2 Vyskočil, sekání
30:58 KOB 2:0 Schejbal (Nestrašil, Hlinka)
31:03 KOB 2+10 Ryzák, zásah do hlavy nebo krku, odpyká Šergl
35:41 RIS 2:1 Náprstek (Hampl, Vyskočil)
35:57 KOB 5+OK Schejbal, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku, odpyká Netolický
KOB 2+2 Kysela, hrubost
RIS 2+2 Krpata, hrubost
39:07 RIS 2 Ilašenko, zdržování hry / zašlapování puku, odpyká Urbanec
Po 2. třetině
3. třetina
45:45 KOB 3:1 Kysela (Hanták, Ryzák)
46:49 KOB 2 Netolický, pozdní dohrání
49:14 RIS 2 Potechin, podrážení
51:48 KOB 4:1 Šergl (J.Verbík, Nestrašil)
Konec