Menu

Hokej

Turnaj pěti (U18)

Švédsko – Švýcarsko

8:0

konec (1:0, 3:0, 4:0)

10.11.2018, 15:00 • Buly Aréna Kravaře • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne z tohoto utkání vše, program Turnaje pěti národů bude večer v Kravařích pokračovat duelem České reprezentace a Finska. Do té doby na početnou! (17:12:10)
Překvapení se nekoná, Švédové v Kravařích dnes potvrdili roli favorita a bez slitování rozjeli svěřence lodivoda Paterliniho 8:0 a připisují si tak do tabulky první tři body. Hned pěti body se blýskl Arvid Costmar, který byl také právem vyhlášen nejlepším hráčem utkání.
Nejlepší hráči
SWE: Arvid Costmar (3+2)
SUI: Noah Delémont (0+0)

Konec zápasu.

59:49

Pod asi poslední střelecký pokus zápasu se podepsal Albert Johansson, jehož nahození od modré čáry se zastavilo někde v hloučku hráčů před brankou.

58:55

Minuta a půl do konce utkání, ani jeden celek už nehraje na sto procent. Švédové nepochybně chtějí šetřit síly na zítřejší střetnutí s Českou republikou.

57:21

Matteus Ward málem přišel o čisté konto, jeden ze Švýcarů teď z rychlého výpadu trefil levou tyč! Opravdu nechybělo moc.

56:40

Brobergovi se sice povedlo zachytit přihrávku, hokejku měl ale už za modrou čarou. Skandinávci se tak musí klidit ven z útočné třetiny.

56:10

Philip Broberg teď zkusil své štěstí od modré čáry, Wyss chytá. Do konce utkání zbývají jen tři minuty a padesát sekund, výhru Švédům už nic nevezme.

54:58

Tři korunky čeká další přesilová hra, na lavici hanby už usedá Yves Stoffel (SUI). Ten zde stráví následující dvě minuty za hákování.

54:17

54:17 GREWE - 8:0

54:17

Švédsko právě vstřelilo branku!
Ve švýcarské síti už se třepetá osmý kotouč, ALBIN GREWE zakončil krásnou individuální akci zásahem k levé tyči Wyssovy branky. Až takovýhle masakr ve třetí třetině asi nikdo nečekal. Bez asistence.

52:54

Björnfotovu dělovku od modré čáry obětavě zblokoval jeden z protihráčů, k odraženému kotouči se ovšem znovu dostávají Švédové. Jejich tlak nepolevuje.

51:45

Kapitán Björnfot diriguje přesilovku z modré čáry, jeho spoluhráči se usazují před Wyssem. Z přesilovky zbývá ještě několik málo sekund.

50:07

Pro "hosty" je tohle třetina jako z hororu. Za podrážení je vyloučen brankář Syro Wyss (SUI), jehož menší trest už jede odpykat Elia Schmid.

49:42

49:42 Oscar BJERSELLIUS - 7:0

49:42

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak to už je pořádný debakl. Švédové si na ledě dělají, co chtějí, odpor protihráčů už je naprosto minimální. Grewe zpoza branky nabil volnému OSCARU BJERSELLIOVI, který z voleje uklidil pryž do klece. Asistence: Albin Grewe.

48:58

Po dlouhé době nyní musel z rukávu pár zákroků vytáhnout Matteus Ward, jenž se stále může pyšnit čistým štítem. Soupeř na něj stále nenašel recept.

47:08

Švýcaři jsou zralí na ručník, vůbec to s nimi nevypadá dobře. Už nějakou dobu si pořádně nesáhli na kotouč, dvě rychlé branky soupeře je definitivně srazili.

44:29

44:29 COSTMAR - 6:0

44:29

Švédsko právě vstřelilo branku!
Hattrick pro ARVIDA COSTMARA, který vymíchal Wysse a uklidil pryž k pravé tyči! Celkem má forvard dnes na kontě už pět bodů!

44:29

Trestné střílení pro Švédsko! Po hákování Silvana Landolta (SUI) jej pojede Arvid Costmar!

44:03

Inaki Baragano (SUI) míří opět na trestnou lavici, tentokrát mu sudí udělili dvouminutový trest za podrážení. Přidá Švédsko i šestou trefu?

43:34

43:34 Lucas FEUK - 5:0

43:34

Švédsko právě vstřelilo branku!
V Kravařích odbila pátá, Wyss musí ze své klece lovit další kotouč. Pod další trefu skandinávského celku podepsal LUCAS FEUK, který naplno využil úplného rozkladu soupeřovy defenzívy. Asistence: Arvid Costmar.

42:39

Tobias Björnfot sbírá vyhozený kotouč na svou hůl a okamžitě vyráží před Wysse. Švédové jsou častěji na puku, stále mají mnohem více ze hry.

41:37

Seveřané kombinují v útočném pásmu. Obrana Švýcarska jim teď pořádně znepříjemňuje život – aktivně napadá a nenechává jim moc prostoru.

40:45

Pod první střelecký pokus závěrečné části se podepsal Ronny Dähler, jehož slabší zakončení z pravého kruhu připravený Ward s přehledem zlikvidoval.

40:07

Třetí perioda budiž zahájena, úvodní buly vyhráli Švédové. Ti nyní od modré čáry nahodili pryž za Wyssovu klec, kde se k ní dostává soupeř.

40:01

Začala třetí třetina.
Už nyní začíná být jasné, že Švýcaři opustí Kravaře bez jediného vítězství. Zvrátit výsledek utkání ve třetí třetině by jim pomohl snad jen zázrak, jejich severští protivníci je přehrávají po všech stránkách.
Další třetina začne přibližně v 16:35.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:34

Druhá třetina bude za pár sekund u konce, dohrává se před svatyní Syra Wysse. Švédové se snaží svého soupeře vyprovodit do kabin pátým gólem.

38:29

Gunler chtěl přihrávkou poslat do útoku Holmströma, kotouč ale zachytil jeden z protihráčů. Ten jej následně poslal až na zakázané uvolnění.

36:49

36:49 Arvid COSTMAR - 4:0

36:49

Švédsko právě vstřelilo branku!
Skandinávci podruhé v zápase využívají přesilovou hru! Na kruhu se uvolnil ARVID COSTMAR, který nekompromisní střelou z první rozvlnil síť soupeřovy klece – 4:0. Asistence: Albin Grewe, Karl Henriksson.

35:57

Sevřané jsou jako přikovaní před brankou Švýcarů a posílají na ní jednu střelu za druhou. Wyss se teď musí hodně otáčet, aby všechny pokusy vykryl.

34:52

S vyloučeními se teď v Kravařích roztrhl pytel. Tentokrát si po vyloučení Inakiho Baragana (SUI) za posunutí hole vyzkouší početní výhodu Švédové.

33:58

Další tažení tentokrát bodyčekem zneškodnil Broberg, ani tuhle přesilovku "hosté" pravděpodobně nevyuží. Švédové mají vše plně pod kontrolou.

33:14

Švýcarsko snad vůbec poprvé v zápase dostalo svého soupeře pod tlak, který se mu však povedlo velmi rychle rozbít. Ward snad ani nemusel zasahovat.

32:28

Další přesilovka pro Západoevropany. Na trestnou lavici tentokrát usedá Lucas Feuk (SWE), který se dopustil sekání.

31:49

Hra byla teď na nějakou dobu přerušena, švédský gólman řešil nějaké problémy s výstrojí. Vše se nyní zdá být v pořádku, pokračujeme.

30:17

Střelu Stoffela z kruhu Ward bez větších problému vytěsnil, přesilovka se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Švýcaři toho v ní moc nevymysleli.

29:23

Za Wardovou brankou se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů. Uvidíme, na čí holi nakonec pryž hlouček opustí.

28:24

Tým helvetského kříže má šanci se znovu vrátit do zápasu. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Helge Homlstrand (SWE) a oslabuje tak svůj tým.

27:19

27:19 - 3:0

27:19

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tohle už pro Švýcary nevypadá vůbec dobře, Švédové se opět prosazují! Od modré čáry napřáhl LUDVIG HEDSTRÖM, jehož střela se od brankové konstrukce odrazila přímo do branky – 3:0! Asistence: Albert Johansson, Karl Henriksson.

26:15

26:15 Oscar LAWNER - 2:0

26:15

Švédsko právě vstřelilo branku!
Seveřané z ničeho nic odskakují do dvoubrankového vedení! Jako blesk z čistého nebe se před Wyssem zjevil OSCAR LAWNER, který z hranice brankoviště usměrnil pryž přímo za záda bezmocného gólmana. Asistence: Philip Broberg, Arvid Costmar.

25:45

Kvalitní šance na druhém konci ledu. Těsně před branku se protlačil Ronny Dähler, jehož zakončení skončilo v rukavici zatím neprůstřelného Warda.

24:57

Po pravém křídle pronikl do útoku Albin Sundsvik, dostal se do prostoru pro vhazování a vyzkoušel reflexy švýcarského gólmana. Ten jeho pokus vyrazil.

24:21

Broberg nabil Holmstrandovi, jehož prudká dělovka od modré čáry skončila až v ochranné síti nad Wyssovou svatyní. Na chvilku se přerušuje.

23:28

Hra se momentálně přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme poměrně vyrovnanou partii. Ani jednomu týmu se nedaří zkrotit neposednou pryž.

22:23

Pozornost diváků na sebe teď upoutal střelou z kruhu Elmer Söderblom. Jeho projektil byl sice razantní, zároveň mu však také chyběla notná dávka přesnosti.

21:33

Švédové už vzali věci zpět do svých rukou, ohrozit Syra Wysse se jim však zatím ve druhé třetině nepodařilo. Obrana soupeře odvádí dobrou práci.

20:36

Švýcaři do druhé třetiny vlétli po hlavě, mají na ledě převahu a snaží se usadit před Wardem. Uvidíme, jestli se jim to podaří.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dějství prvního duelu v Kravařích je za námi. Švédové odchází do kabin se zaslouženým náskokem, jenž jim přesnou střelou v přesilovce zařídil Arvid Costma. Snahu týmu s bílým křížem na prsou upřít nemůžeme, nějak vážněji ohrozit soupeřovu klec se mu ale za celou třetinu nepodařilo.
Další třetina začne přibližně v 15:47.

20:00

První třetina skončila.

19:52

Osm sekund do konce, Švýcaři se pokoušejí o poslední výpad před Wardovu klec. Švédové je drží u mantinelů a nenechávají je se od nich odlepit.

18:45

Seveřané se snaží soupeřovu klec ostřelovat z velké vzdálenosti, drtivá většina jejich projektilů jde ale úplně mimo klec. Mantinel za Wyssem dostává zabrat.

18:01

Od modré čáry to teď zkusil právě Broberg, jehož jedovatou dělovku Wyss vyrazil před sebe. Švédové zůstávají na kotouči a drží se v útoku.

17:13

Philipa Broberga teď ve střední třetině naprosto nesmyslně a zbytečně podrazil Yves Stoffel (SUI), který si tak maximálně dvě minuty nezahraje.

16:23

"Hosté" mají problém s přechodem do útočného pásma, do postavení mimo hru se nyní po převzetí krásné přihrávky dostal Ronny Dähler.

15:21

Pomalu ale jistě se přibližujeme závěru první části, hraje se stále hlavně před brankou Syra Wysse. Švédové kontrolují hru a Švýcary k ničemu nepouští.

14:05

Björnfot je při chuti! Zadák teď projel defenzívou západoevropského výběru jako nůž máslem a jeho akci musel zastavit až Wyss.

13:09

Závar před klecí Švýcarska k brance nevedl, Wyss stihl neposledný kotouč včas schovat do rukavice. Na nedostatek práce si rozhodně stěžovat nemůže.

12:23

Pár sekund před koncem oslabení chtěl do útoku vyjet kapitán Björnfot, kterého ovšem jeden z čárových přistihl v ofsajdu.

11:20

Švédové se dostali ke kotouči a okamžitě jej vyhodili ven přes všechny čáry, soupeři se tak musí vracet až za vlastní klec. Zatím jim početní výhoda moc nevychází.

10:27

Zákrok Joela Wahlgrena (SWE) před brankou byl za hranicí pravidel, sudí Mrkva jej za nedovolené bránění posílá na trestnou. Přesilovka pro Švýcary.

09:27

Baumann zachytil Brobergovu nepřesnou přihrávku a okamžitě zamířil dopředu. Připravená defenzíva soupeře jej ale odzbrojila už ve střední třetině.

08:19

Špatná švédská rozehrávka skončila až za klecí soupeře, odpískán icing. Hra se tak po dlouhé době vrátí před Matteuse Warda.

07:35

Výpad celku helvetského kříže do útočného pásma přerušuje jasné postavení mimo hru, jeden z jeho hráčů se při přejezdu modré čáry trochu unáhlil.

06:56

Syro Wyss si dnes asi moc neodpočine, musí se mít konstatně na pozoru. Teď musel zneškodnit zase projektil z hole Alberta Johanssona.

05:56

Švýcarský gólman přerušuje hru, po pauze se tak bude vhazovat před jeho brankou. Seveřané mají stále více ze hry a snaží se prosadit podruhé.

04:24

04:24 COSTMAR - 1:0

04:24

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak tohle bylo rychlé, Švédové bleskově přetavují početní výhodu v první branku a v páté minutě otevírají skóre! Pod jejich první trefu se podepsal ARVID COSTMAR, na jehož ránu z mezikruží Wyss nedosáhl. Asistence: Noel Gunler, Philip Broberg.

04:15

Skandinávci aktivitou nutí soupeře k faulu a zahrají si přesilovku! Dvouminutový trest za hákování si do statistik připisuje Maxime Schweizer (SUI).

04:03

Kapitán Švýcarů Knak teď zavezl kotouč za modrou a nahodil jej za branku, kde se k němu dostal soupeř. Švédové se nyní opět snaží proniknout dopředu.

03:10

Po souhře s Brobergem se chtěl prosadit Joel Wahlgren, z ideální pozice na levém kruhu však pouze orazítkoval mantinel za švýcarskou brankou.

02:28

Papíroví hosté jsou pod palbou, seveřané je zatlačili hluboko do obranného pásma. Své štěstí teď zkusil od modré Johansson, ani jeho pokus se však neujal.

02:15

Na pravém kruhu pro vhazování se uvolnil Elmer Söderblom, jehož následné zakončení připraveného Syru Wysse nepřekvapilo.

01:32

Matteus Ward si připisuje na své konto první zákrok v dnešním zápase, následně se rozhodl chycený kotouč podržet. Hra je tedy na moment přerušena.

00:58

Dopředu se nyní dostal i švýcarský výběr, připravená defenzíva soupeře ale jeho výpad do útoku velmi rychle rozebral. Momentálně se hraje ve středním pásmu.

00:27

Jako první se v útočném pásmu usadili Švédové, kteří se přihrávkami snaží dostat do lepších střeleckých pozic. Wyss musí být ve střehu.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky už jsou seřazeny na modrých čarách, Buly Arénou zní státní hymny. Od úvodního vhazování nás dělí jen pár desítek sekund.
Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy. V té švédské nezůstal po prohře s Finskem kámen na kameni, zatímco Švýcaři udělali pouze menší úpravy v útoku.
Úvodní sestavy:

Švédsko: Ward (Alnefelt) – Björnfot (C), Holmstrand, Lundqvist, Broberg, Hedström, Johansson, Popovic – Wahlgren M., Sundsvik, Wahlgren J. – Söderblom, Bjerselius (A), Grewe – Lawner, Costmar, Feuk – Andersson I., Henriksson (A), Gunler – Holmström.

Švýcarsko: Wyss (Ruppelt) – Delémont, Baragano, Rubanik, Villa (A), Schweizer, Landolt, Vouardoux – Dähler, Burkhalter, Knak (C) – Marchand, Salzgeber, Stoffel (A) – Andersson J., Canova, Fuss – Baumann, Zimmermann, Schmid.

Rozhodčí: Cabák, Mrkva – Gančarčík, Tošenovjan.
5:22 – takové je skóre výběru Švýcarska z prvních tří utkání na turnaji v Kravařích. Domácím svěřencům trenéra Hadamczika na úvod podlehl 1:5, Finsko ho pak přejelo 3:9 a slitování s ním neměli ani Američané. Ti mu včera dělali průvodce na šedesát minut dlouhé cestě peklem, která skončila výsledkem 1:8. Celek ze země helvetského kříže tak může proti jasnému favoritovi střetnutí ze Švédska dnes jen překvapit.

Kanadskému bodování týmu se dvěma nasbíranými body kraluje trojice Joel Salzgeber, Noah Fuss a Lionel Marchand (všichni 1+1). O čas v brankovišti se dělí Syro Nicola Wyss (úsp. 84,21%) a Sascha Ruppelt (83,33%).

Sestava z posledního zápasu
Ruppelt – Delémont, Baragano, Rubanik, Villa (A), Schweizer, Landolt, Vouardoux – Dähler, Burkhalter, Stoffel (A) – Marchand, Salzberger, Knak (C) – Andersson J., Zimmermann, Baumann – Fuss, Canova, Russo – Schmid.
Švédové jako první na turnaji na vlastní kůži poznali hokejový um Jacka Hughese. Střetnutí se silným výběrem Spojených států pro ně skončilo ostudným debaklem 2:8 a o moc lépe si nevedli ani ve skandinávském derby s Finskem, ve kterém na čtyři trefy soupeře zvládli odpovědět pouze jednou. Pokud tedy nechtějí Kravaře opouštět s hodně hořkou pachutí v puse, měli by dnes splnit roli favorita a připsat si na své konto takřka povinný skalp outsidera ze Švýcarska.

Těžko bychom v kádru seveřanů hledali nějakého tahouna. O první příčku v produktivitě týmu se dělí Arvid Costmar a Noel Guntler (oba 1+1). Mezi tři tyče se pak v obou zápasech postavil Hugo Alnefelt (úsp. 83,6%).

Sestava z posledního zápasu
Alnefelt – Björnfot (C), Holmstrand, Popovic, Broberg, Hedström, Johansson, Lundqvist – Andersson I., Bjerselius (A), Grewe – Wahlgren M., Henriksson (A), Gunler – Söderblom, Costmar, Holmström – Lawner, Sundsvik, Wahlgren J. – Feuk.
Krásné sobotní odpoledne! Předposlední hrací den Turnaje pěti národních výběrů do osmnácti let dnes zahájí duel dvou celků, které zatím stále čekají na první výhru – Švédsko se střetne se Švýcary.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Švédsko – Švýcarsko

8:0

konec (1:0, 3:0, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Costmar (Gunler, Broberg), 27. Lawner (Broberg, Costmar), 28. Hedström (Johansson, Henriksson), 37. Costmar (Grewe, Henriksson), 44. Feuk (Costmar), 45. Costmar (TS), 50. Bjersellius (Grewe), 55. Grewe

Švédsko: Ward (Alnefelt) – Björnfot (C), Holmstrand, Lundqvist, Broberg, Hedström, Johansson, Popovic – Wahlgren M., Sundsvik, Wahlgren J. – Söderblom, Bjerselius (A), Grewe – Lawner, Costmar, Feuk – Andersson I., Henriksson (A), Gunler – Holmström.

Švýcarsko: Wyss (Ruppelt) – Delémont, Baragano, Rubanik, Villa (A), Schweizer, Landolt, Vouardoux – Dähler, Burkhalter, Knak (C) – Marchand, Salzgeber, Stoffel (A) – Andersson J., Canova, Fuss – Baumann, Zimmermann, Schmid.

Rozhodčí: Cabák, Mrkva – Gančarčík, Tošenovjan.

Průběh zápasu
1. třetina
04:15 SUI 2 Schweizer, hákování
04:24 SWE 1:0 Costmar (Gunler, Broberg)
10:27 SWE 2 Wahlgren J., nedovolené bránění
17:13 SUI 2 Stoffel, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
26:15 SWE 2:0 Lawner (Broberg, Costmar)
27:19 SWE 3:0 Hedström (Johansson, Henriksson)
28:24 SWE 2 Holmstrand, nedovolené bránění
32:28 SWE 2 Feuk, sekání
34:52 SUI 2 Baragano, posunutí hole
36:49 SWE 4:0 Costmar (Grewe, Henriksson)
Po 2. třetině
3. třetina
43:34 SWE 5:0 Feuk (Costmar)
44:03 SUI 2 Baragano, podrážení
44:29 SUI TS Landolt, hákování
44:29 SWE 6:0 Costmar (TS)
49:42 SWE 7:0 Bjersellius (Grewe)
50:07 SUI 2 Wyss, podrážení, odpyká Schmid
54:17 SWE 8:0 Grewe
54:58 SUI 2 Stoffel, hákování
Konec